ДС бацио последњу карту: Наташа Кандић хвали Тому Николића

Политику Томислава Николића и Српске напредне странке о европским интеграцијама подржала је чак и Наташа Кандић, директорка Фонда за хуманитарно право. Након што су у кампањи потегли напредњачки ЕУ преокрет, Николићев штрајк глађу, факултетску диплому, преко листа који је ућуткан антиевропским законом о медијима, Куриру, огласила се и Наташа Кандић. Говорећи о политичкој кампањи и […]

понедељак, април 30, 2012 / 12:13

Политику Томислава Николића и Српске напредне странке о европским интеграцијама подржала је чак и Наташа Кандић, директорка Фонда за хуманитарно право.

Након што су у кампањи потегли напредњачки ЕУ преокрет, Николићев штрајк глађу, факултетску диплому, преко листа који је ућуткан антиевропским законом о медијима, Куриру, огласила се и Наташа Кандић.

Говорећи о политичкој кампањи и будућој влади, Кандићева је казала да ће било ко ко освоји власт морати да се мане великих политичких митова, те да одмах крене у озбиљан посао испуњавања услова ЕУ.

– Напредњаци се у једном делу мењају, заступају политичку визију Србије у ЕУ, па ће, уколико освоје власт, а ништа није искључено, они те услове испуњавати – рекла је Кандићева.

Она додаје да је Николић „очигледно прихватљив за ЕУ“.

– Он се и сада састаје састаје са званичницима из Европе, али да би био потпуно прихватљив, неопходан је такав однос и с лидерима из региона – каже Кандићева и прецизира:

– Прво на чему се у погледу евроинтеграција мора радити јесу поглавља 23 и 24 преговора, која се тичу правосуђа, владавине права, борбе против корупције и криминала – каже Кандићева.

Директорка Фонда за хуманитарно право каже и да се дио људи који подржавају СНС и даље не дистанцира од прошлости, кад су били радикали. Из СНС нисмо добили коментар. 

Докторирала на србомрзитељству

Кандићка се прославила по шамарању српских избјеглица са Косова, изјавама како је српске жртве не интересују, као и гласник прогона неподобних, за које је покретала лажне тужбе нејчешже за ратне злочине. 

Извршна директорка Фонда за хуманитарно право Наташа Кандић проглашена је 2009. пред Четвртим општинским судом кривом за клевету предсједника Српске напредне странке Томислава Николића и кажњена са 200.000 динара.

Николић је тужио Наташу Кандић због изјаве дате 13. јуна 2005. године радију Б92, у којој је навела да је Николић 1991. године у хрватском селу Антин "био у ситуацијама са оружјем и да су од његове руке страдали цивили".

Судија Маја Илић рекла је у образложењу пресуде да је Наташа Кандић прекршила претпоставку невиности тиме што је Николића оптужила за кривично дјело за које се гони по службеној дужности. Навела је да из доказа изведених на суђењу не произлази да је Наташа Кандић имала поуздане податке о Николићу, али их је ипак изнела у јавност.

"Да је поступала добронамерно, Наташа Кандић не би именовала Николића, него би податке које је имала предала Тужилаштву за ратне злочине. Она је оптужбе против Николића изнела пре четири године и тужилаштво је имало сасвим довољно времена да покрене поступак против Николића, али то није учинило", рекла је судија Маја Илић.

Додала је да је Наташа Кандић своје тврдње заснивала на изјави свједока Душана Дамњановића, али да он раније данас, у свом свједочењу није потврдио да је био свједок двоструког убиства и да је то суштина његовог исказа.

 0 КОМЕНТАРА

  1. Кога она хвали, тешко њему. Инстинктивно ће напредњаци да се предомисле и врате војводи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *