Црнадак, ујединитељ народā: Свако ко не потпише Додикову петицију урадио је велику ствар за Реублику Српску

Човјек, који је са мјеста министра иностраних послова БиХ, искористио сусрет са представником нуклеарне суперсиле да му уручи "писмо групе грађана Правда за Давида" у јеку предизборне кампање, сада има виђење како је "Инцкова одлука је бесмислена и непотребна и погодује само оним странкама којима одговарају конфликти, попут СНСД и СДА".

понедељак, јул 26, 2021 / 13:59

Након ове одлуке главне теме су поново геноцид, раздруживање, угроженост и слично, а више нико не пита зашто инспектори МУП-а РС дају заштиту члановима међународних нарко картела или како то да је породица савјетнице Милорада Додика профитирала на набавци респиратора 10 милиона марака, што су појаве које директно подривају Републику Српску.

Ликовање из Сарајева је потпуно промашено, јер Инцкова одлука не може угрозити српски народ и Републику Српску, зато што то њен народ неће дозволити и зато што је Република Српска међународно призната од стране свих свјетских центара моћи.

Због тога се одговор Републике Српске треба утврдити "хладне главе" и он не смије Републику Српску увести у нове ризике и изолацију. Не смије се ниједна одлука донијети по принципу "урадићемо то па шта буде" и не смије се због реакције на Инцка Република Српска повести путем мрака, сукоба и самоизолације.

Додикова петиција је ноторна глупост и свако ко је не потпише урадиће велику ствар за Републику Српску, јер ће се на тај начин супротставити наставку пљачкања и приватизације институција од стране СНСД-ове коалиције. Подршка овој петицији није подршка Републици Српској, него само политици СНСД-а.

Посебан разлог зашто не треба потписати петицију су њена два главна промотера, Милорад Додик и Радован Ковачевић. Први је познат по свом изворном ставу о Сребреници: "Ја савршено добро знам шта је тамо било, био је геноцид и то је пресудио суд у Хагу.", а други је познат по томе што је Републику Српску до јуче називао Републиком Шумском. Нико из Републике Српске не заслужује да буде у колони која на челу има овакве ликове.

На крају, сматрам да је јединство у Српској потребно али до њега вјероватно неће доћи, јер су нам различити циљеви, једни размишљају о будућности Републике Српске, а други о томе како сачувати себе и своје милионе, фирме и некретнине. Да неће бити јединства најавио је и Додик, који је назвао неке опозиционаре "смрадовима", те и након тога наставио са нападима на опозицију.Оставите одговор