Човјек против зграда и машина: Багери дошли да блокирају Вулића

Извођач радова за компанију Гранд Трејд, ненајављено је кренуо да багерима уништава јавну површину и руши дрвеће који се налазе изван градилишта у близини Медицинске електронике, на мјесту јавног пута који води до куће породице Вулић. С породицом Вулић солидарисале су се комшије које су изашле да им пруже подршку и зауставе нелегално рушење, а […]

субота, јун 23, 2012 / 14:45

Извођач радова за компанију Гранд Трејд, ненајављено је кренуо да багерима уништава јавну површину и руши дрвеће који се налазе изван градилишта у близини Медицинске електронике, на мјесту јавног пута који води до куће породице Вулић.

С породицом Вулић солидарисале су се комшије које су изашле да им пруже подршку и зауставе нелегално рушење, а на званичан позив грађана стигли су и представници Савјета мјесне заједнице Центар 2, Центра за животну средину и активисти грађанске иницијативе Парк је наш.

– Полиција је прва дошла, чак и прије радника, без налога и без икаквог рјешњења – рекао нам је Жељко Вулић, човјек који се већ више од десет година бори за право да са располаже са својом имовином онако како хоће и у складу са прописима.

Вулић прича да су му присутни радници понудили "да му фирма обезбједи други излаз из дворишта, и то преко земљишта на којем се већ нешто ради", на шта он није пристао, оправдано страхујући да једног дана ни тог излаза више не би било.

Полиција, Вулић и радници сачекали су инспекцију која је дошла и обуставила радове због непостојања дозволе.

И поред тога, присутни наводе да је помоћник командира, полицајац Дарко Марчета, вршио притисак на власника земљишта Жељка Вулића да дозволи улазак машина и нагоди се с извођачем радова што јасно показује да припадници МУП-а РС излазе из својих овлаштења и отворено се стављају у службу приватних интереса бизнисмена блиских властима РС.

Прекршајне пријаве су написане и активистима Центра за животну средину и представницима МЗ Центар 2 који су указивањем на нелегалност радова бранили интересе грађана.

Подсјетимо, породица Вулић се успјела неколико пута одбранити од насртаја бесправне експропријације која је покушавала да њихово земљиште једноставно припоји парцели коју је купио Гранд трејд, а поступак је неколико пута на суду довођен до краја па опет враћан на почетак.

Док се ти кругови врте, чини се да точкови Гранд трејдових машина исто то раде, и то у правцу дома Вулићевих.

Фото: Ведран Шевчук0 КОМЕНТАРА

 1. Vama cika prijedor odavno govori da smo u kandzama ljudozdera, da smo u zmijarniku poskoka i zmija sarki. Ukoliko mislimo da iko ostane ziv, da sve ne prepisu u zmijjsko carstvo, ukoliko hocemo da nasoj djeci , unucima i njihovoj djeci ne ostavimo sprzenu zemlju USTAJTE.Vec sutra bice kasno. Njima se zuri, hoce da ne ostane kamen na kamenu. I, kamenje ne ostavljaju onima gdje pripada i kome pripada.

 2. Pa desavale su se i ranije vrlo neprijatne stvari onima koji su se ususdili da stanu na pur „gradjevinskoj mafiji“ samo smo mislili da je to tamo negdje daleko i da se nas ne tice. Sada je jasno da „mecka moze da zaigra pred svacijim vratima“
  Sjecam se prije nekoliko godina price sa izbjeglicom iz Karlovca koji je zamijenio kucu sa Budom – ulica Petra Kocica pa mu je J.Vidovic sa ekipom zakucao na vrata. Prosao je sa bajpasom taj put a drugi put ko zna…

 3. Овдје и сада имамо пародију система вриједности, овдје се држава одметнула у разбојнике, да не користим за њих ријеч хајдуци јер хајдуци су ипак имали и витешке особине, за разлику од ове банде разбојничке сада!

  Овдје држава рекетира, отима, полиција скупља харач на путевима, привилеговани од државе тајкуни, мјеркају земљиште на које упадају са својом машинеријом, смандрљају зачас неку петоспратницу, увале народу станове узму паре и иду даље…држава отима од сиротиње и даје богаташима, отима од обичног грађанина кору хљеба за некакву своју телевизију, која никоме ни за шта не служи, већ да промовише ту разбојничку државну политику…Нек нам је Бог упомоћ и сами себе да одбранимо са чим знамо и умијемо, а Богами пушке подмазујте браћо, неће овај зулум на добро изаћи!

 4. Све полуге силе и присиле узели су у своје прљаве пљачкашке безбожничке руке и тако безбедни од било каквих санкција и одговорности пљачкају народ до биолошког нестанка.
  Па и полицајац позорник усуђује се да физички и вербално напада шетаче на бањалучким улицама, из станова и кућа избацују људе, правосуђе и адвокати су им на „услузи“.
  Њихови министри у име народа потписују нова задужења, поклањају и камен са споменика себи сличним белосветским барабама, шумокрадице, водокрадице, животокрадице.

  Којом полугом присиле располаже незадовољан народ да приволи ову ненародну самозвану власт да оде и врати покрадено?

 5. С великим уживањем пратим ове догађаје из БЛ, кад се само сјетим како су Бањалучани практично доказивали Дарвинову теорију еволуције скачући по аутима у власништву институција РС, не преостаје ми ништа друго осим да вам кажем „тражили сте, гледајте“. Пошто, увелико захваљујући овој власти, предвођеној највећим крајишким синовима, немате више ни Мљекару, ни Космос, ни Чајавец, ни Боску, ……ни Урбанистички Завод, који ће вам мој и паркови,?

 6. Он је натурализовани, а као и сваки Титоводрварчанин има неке особине ко Роналдо, ко Шпирић, или стручно, има конвертитске афинитете, тако да Ти он и није неки поуздан репер, али но сикирики, неће доктор получити какав резултат. Ако ти је за утјеху, више симпатија имам за перформере из Дарвинове теорије, него за садашњи СДС.

Оставите одговор