ЦЈБ Бања Лука надгледао смјену власти у Кнежеву

Начелник Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бања Лука Бошко Панџа изјавио је данас да је, приликом примопредаје дужности начелника у општини Кнежево, полиција предузела неопходне мјере у оквиру своје надлежности и да у конкретном случају није било нарушавања јавног реда и мира, ни чињења кривичних дјела. "Све остало се одвијало у оквиру примопредаје надлежности општинских структура […]

уторак, јануар 19, 2016 / 12:45

Начелник Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бања Лука Бошко Панџа изјавио је данас да је, приликом примопредаје дужности начелника у општини Кнежево, полиција предузела неопходне мјере у оквиру своје надлежности и да у конкретном случају није било нарушавања јавног реда и мира, ни чињења кривичних дјела.

"Све остало се одвијало у оквиру примопредаје надлежности општинских структура власти, а институције, установе и друга лица могу да ангажују, тако да их назовем, заштитарске агенције у складу са законом", рекао је Панџа новинарима у Бањалуци.

Он је подсјетио да и припадници ЦЈБ-а Бањалука поступају, као и сви припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, по пријавама и сазнањима о нарушеном јавном реду и миру или евентуално извршеним кривичним дјелима.

Опозвани начелник општине Кнежево Боре Шкељић изјавио је да полиција, иако је обавијештена, није реаговала због тога што је група лица физички преузела зграду општине и да је видљиво присуство припадника агенције "Алфа секјурити".

Говорећи о протестном окупљању у организацији Савеза синдиката Републике Српске које је одржано крајем децембра, Панџа је рекао да анализа комплетних дешавања још траје, те да ће бити сагледано да ли постоје елементи прекршаја или других повреда прописа регулисаних законом о јавном окупљању и другим законима.

Савез синдиката Републике Српске је у Бањалуци крајем децембра организовао протесте поводом усвајања новог Закона о раду.0 КОМЕНТАРА

 1. a шеф тзв. заштитарске агенције Алфа, Ђуро БАНДА, а син Олег па опет БАНДА учествоваво у друмском разбојништву….о .бем те животе.

  Па и по божијој примисли нам се само указује, да је све около БАНДА али џаба…,
  x-(x-(x-(

 2. Ало људи, имате ли имало образа?

  Народ је овом лику изгласао неповјерење, а он гледа да бар још један дан остане на власти.

  Оно што је проблематично је да је у истом дану када је позвао Додика да одступи, Чавић издавао саопштења да је смјена Шкељића антидржавни чин, анархија и КРШЕЊЕ НАРОДНЕ ВОЉЕ!?!?

  http://www.rtvbn.com/371997/Saopstenje-povodom-anarhije-u-Knezevu

 3. Змају,

  народ је своје рекао и Шкељић то треба да поштује. Овако се само брука.
  А још више се брука Чавић који одобрава овакво понашање.

  Позвати Додика да сиђе са власти зато што ће се десити нека убиства у будућности и што неће да макне Рифата из кухиње, а истовремено оспоравати силазак са власти начелника који је добио отказ од народа је политички глупо.

  Сматрао сам Чавића најпаметнијим у опозицији, али ме у послење двијеме доводи у сумњу.

Оставите одговор