Два писма као богатство: Карамарко против обавезне ћирилице у школи

Предсједник ХДЗ-а Томислав Карамарко сматра да је употреба ћирилице у основним школама у Хрватској могућа факултативно, али не и обавезно. Коментаришући приједлог ректора загребачког универзитета Дамира Бораса да се ћирилица поново уведе у основне школе, Карамарко је рекао новинарима да о томе треба расправљати, јављају хрватски медији. Карамарко је потврдио да ће се данас састати […]

уторак, 19 јануара, 2016 / 12:51

Предсједник ХДЗ-а Томислав Карамарко сматра да је употреба ћирилице у основним школама у Хрватској могућа факултативно, али не и обавезно.

Коментаришући приједлог ректора загребачког универзитета Дамира Бораса да се ћирилица поново уведе у основне школе, Карамарко је рекао новинарима да о томе треба расправљати, јављају хрватски медији.

Карамарко је потврдио да ће се данас састати са мандатаром за састав хрватске владе Тихомиром Орешковићем и представницима коалиције "Мост".

"Мислим да ће имена министара бити објављена тек у четвртак поподне, али мање-више све је готово. Још два, три имена", рекао је Карамарко.Оставите одговор