Синдром Стевандић: Чавић се боји нове скупштинске кризе због Михајлице

Члан Предсједништва Савеза за промјене Драган Чавић рекао је да ће Савез тражити од предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића да спријечи још једну скупштинску кризу која би била изазвана смјеном предсједника скупштинског Одбора за безбједност Миланка Михајилице, јер то мјеста припада опозицији. "Уколико не буде уважен наш захтјев и Михајилица буде смијењен, скупштинска […]

уторак, јануар 19, 2016 / 12:38

Члан Предсједништва Савеза за промјене Драган Чавић рекао је да ће Савез тражити од предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића да спријечи још једну скупштинску кризу која би била изазвана смјеном предсједника скупштинског Одбора за безбједност Миланка Михајилице, јер то мјеста припада опозицији.

"Уколико не буде уважен наш захтјев и Михајилица буде смијењен, скупштинска већина у Републици Српској ризикује да опозиција не учествује у раду ниједног одбору, да дамо оставке, па нека раде сами", рекао је Чавић на конференцији за новинаре у Бањалуци, коментаришући јучерашњу најаву већине у Одбору за безбједност да ће у парламенту тражити смјену Михајилице због јавних иступа о оружаној пљачки у септембру прошле године у којој је учествовало пет припадника Специјалне полиције МУП Републике Српске.

Он је истакао да у Савезу за промјене неће дозволити да "СНСД и друге владајуће странке у Српској одређују опозицији кога ће поставити у одборе, јер је то супротно пословнику Народне скупштине".

"Неће нам они одређивати ко је за њих компетентан, а ко не. Умјесто да иду на смјене надлежних због учешћа ‘специјалаца’ у овој пљачки, тражи се смјена предсједника Одбора за безбједност, који је то коментарисао", каже Чавић.

Он је додао да случај те пљачке заслужује да се и Народна скупштина бави информацијом о сигурности грађана, "када је угрожавају и поједини припадници МУП-а".

Чавић је поновио да је "кључни генератор лоше ситуације и свих конфликта на политичкој сцени у Републици Српској Милорад Додик".

"Једино рјешење да се у Српској смире политичке тензије и успостави дијалог јесте неопозива оставка Милорада Додика", сматра Чавић.0 КОМЕНТАРА

 1. Kako bismo saznali ko su drumski razbojnici da nije bilo kamere u opljačkanom autu?

  Ko krade, taj i puca, dakle, i ubija.

  Postoji li mogućnost da su i Vukelića ubili specijalni razbojnici, iz jedne obližnje zgrade?
  Moguće?
  Nemoguće?
  Dabome, da znate svi tačan odgovor. Da li što vam zadajem previše laka pitanja?

  Ko je vozio audi kojim je u saobraćajki u BL smrtno stradao jedan mladić?
  Onaj koji je za to optužen?
  Da?
  Ne?

  Opet sam vam postavio lako pitanje, opet ste svi zaokružili tačan odgovor.

  Srpska je opasno mjesto življenja?

  Da?
  Ne?

  100 % čitalaca je zaokružilo isti odgovor.

  Pogodite, koji.

  BINGO!

  Opet ste svi tačno odgovorili na postavljeno pitanje.
  Naravno, opet lako pitanje.

Оставите одговор