Циркус звани "Јавни конкурс”

У току је нова расподјела функција међу коалиционим партнерима у Бањој Луци, која се још назива и Јавни конкурс за попуну упражњених радних мјеста. Јавни конкурси за попуну упражњених директорских мјеста у бањолучким "Центру за социјални рад", Туристичкој организацији (ТОБЛ) и Градској развојној агенцији расписани су јуче и биће отворени до 9. јула, објављено је […]

среда, јун 26, 2013 / 10:13

У току је нова расподјела функција међу коалиционим партнерима у Бањој Луци, која се још назива и Јавни конкурс за попуну упражњених радних мјеста.

Јавни конкурси за попуну упражњених директорских мјеста у бањолучким "Центру за социјални рад", Туристичкој организацији (ТОБЛ) и Градској развојној агенцији расписани су јуче и биће отворени до 9. јула, објављено је на званичној страници Града Бања Лука, а преноси Глас Српске.

На интернет страници града објављени су и јавни конкурси за попуну упражњених мјеста на позицијама чланова у управним одборима. Конкурс је расписан за три члана УО у ЈУ "Раднички универзитет" и пет у Јавној здравственој установи "Дом здравља".

Иако се они који су расписали конкурс јасно позивају на члан 8. Закона о министарским, владиним и другим именовањима Републике Српске (Службени гласник Републике Српске, бр.41/03), у случају да испуњавате све услове конкурса и да се пријавите на исти, шансе да добијете посао су никакве.

Осим ако сте члан неке од политичких партија.

Упражњена радна мјеста наведена у конкурсу попуниће се страначким договорима и „преклапањима”, мимо закона на који се конкурс позива.

Управо ово је смијешно, а поготово то што Глас Српске у једном параграфу свог текста пише како је расписан Јавни конкурс за попуну директорских мјеста, а већ у сљедећем пасусу попуњава та радна мјеста за која је конкурс тек расписан. :

„Према коалиционом договору, директорско мјесто Градске развојне агенције припало је СНСД-у, а ТОБЛ-а и Центра за социјални рад ДНС-у".

Ево услова за упражњено мјесто директора Градске развојне агенције Бања Лука:

III – ОПШТИ УСЛОВИ

Општи услови за кандидате су:
1. да су држављани Рeпублике Српске или БиХ,
2. да су старији од 18 година,
3. да нису отпуштени из државне службе, на било којем нивоу у БиХ (било на нивоу државе или ентитета), као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у РС, у периоду од три године прије дана објављивања упражњеног мјеста,
4. да не служе казну изречену од стране Међународног суда за бившу Југославију и да нису под оптужницом тога Суда, а да се нису повиновали налогу да се појаве пред Судом.

IV – ПОСЕБНИ УСЛОВИ

– ВСС факултет друштвеног смјера, с најмање пет година радног искуства на руководећим пословима;
– активно познавање једног свјетског језика;
– положен стручни испит за рад у држвним органима;

2

– да има стручно и професионално знање и искуство у раду на пројектима економског развоја;
– да посједује изразите организаторске способности и способности управљања људским ресурсима, те способност и познавање лобирања и изградње партнерских односа.

V – СУКОБ ИНТЕРЕСА

Кандидати не могу обављати дужност, активност или бити на положају који доводи до сукоба интереса, у складу са Законом о министарским, владиним и другим именовањима Републике Српске.
Кандидати не могу бити лица која су на функцији у политичкој странци.

О осталим конкурсима можете се информисати овдје, ако сте беспослени, јер све што је битно за ове конкурсе доноси нам Глас:

Према коалиционом договору СНСД-а, ДНС-а и СП-а, на чело Градске развојне агенције требало би да дође неко из СНСД-а, а у овој странци кажу да би то могао да буде Ненад Рачић. На мјесту директора ТОБЛ-а, према најавама из ДНС-а, требало би да остане садашњи директор Остоја Барашин. ДНС ће свог кандидата понудити и за директора ЈУ "Центар за социјални рад", у трци су три до четири кандидата, а коначан став странке би требало да буде познат до краја седмице. Према договору коалиционих партнера, СНСД-ов кадар требало би да буде постављен и за директора "Водовода", а конкурс би требало да буде објављен сљедећих дана. Ново Грујић из ДНС-а је крајем прошле седмице постављен је за директора "Депота". СП су припале директорске позиције у "Градском гробљу", гдје би требало да засједне њихов одборник Милан Гранула, и у Центру за предшколско васпитање и образовање гдје планирају да поставе актуелног помоћника директора Миру Галић.Оставите одговор