Ћирилични домени до краја године

Ћирилични интернет домен у Србији биће подељен до краја априла, а регистрација .срб домена почеће до 15. маја, речено је у Београду на конференцији "Дан интернет домена". Помоћник министра за телекомуникације Небојша Васиљевић је на конференцији којом је обиљежена и трећа годишњица од почетка регистрације .рс домена, рекао да је Регистар националног интернет домена Србије […]

субота, март 12, 2011 / 13:37

Ћирилични интернет домен у Србији биће подељен до краја априла, а регистрација .срб домена почеће до 15. маја, речено је у Београду на конференцији "Дан интернет домена".

Помоћник министра за телекомуникације Небојша Васиљевић је на конференцији којом је обиљежена и трећа годишњица од почетка регистрације .рс домена, рекао да је Регистар националног интернет домена Србије (РНИДС) једна од области телекомуникација у којој је у последњих неколико година остварен напредак.

Интернет корпорација за додијељена имена и бројеве је прихватила предлог Регистра да ознака .срб буде ћирилички домен и доделила је ову ознаку Србији, поред ознаке .рс, за други национални домен на интернету.

Регистар је 11. фебруара послао документацију организацији ИАНА за делегирање управљања .срб доменом.

Подршку Регистру да управља .срб доменом пружило је више од 20 организација, а достављена је и документација која доказује техничку, административну и финансијску оспособљеност.Оставите одговор