Рекреативно:Треће полувријеме

Ова прича је двоструко успјешна, тако да је тешко одабрати шта прво поменути. Пише: Жељко Свитлица Синоћ је у бањолучком Дому омладине приказан документарни филм "Треће полувријеме" чији су главни јунацу играчи фудбалског клуба Рекреативо, четвртолигаша из бањолучког насеља Чесма. Друштво из овог аматерског фудбалског клуба, веома популараног и познатог у Бањој Луци, и читаоцима […]

субота, 12 марта, 2011 / 13:53

Ова прича је двоструко успјешна, тако да је тешко одабрати шта прво поменути.

Пише: Жељко Свитлица

Синоћ је у бањолучком Дому омладине приказан документарни филм "Треће полувријеме" чији су главни јунацу играчи фудбалског клуба Рекреативо, четвртолигаша из бањолучког насеља Чесма.

Друштво из овог аматерског фудбалског клуба, веома популараног и познатог у Бањој Луци, и читаоцима Фронтала између осталих, након неколико акција у којима су дјеловалу за локалну заједницу и помагали људима, овим филмом, на неки начин добијају круну за своје напоре.

У 21 минут испрекиданих документарних кадрова смјештено је много дружења, фудбала, шале и ентузијазма, а режисер, ИгорТешић, у филму је маркирао и потешкоће са којима се сусрећу становници насеља Чесма, оличене прије свега у лошој инфраструктури.

Горан Арбутина о филму "Треће полувријеме" from Frontal.RS1 on Vimeo.

Препуна сала Дома омладине, на обје пројекције, смијех и аплаузи током приказивања , доказ су, не само пристрасносни пубилике, јер су то махом пријатељи и познаници, већ и ведринеТешићевог филма о Рекреативу.

Сцена, када Горан Арбутина, предсједник Скупштине клуба, прескаче ограду, носећи продужни кабл, да укључи струју за клуб из куће која се налази у комшилуку стадиона "Др Неле Карајлић", само је једна од нијанси која осликава причу о вољи другара из једног насеља, слику коју је Тешић успио да пренесе на филмску траку.

Сазнајемо детаље, са "опасног" гостовања Рекреатива у Шипову, камера нас води чак и до Новог Сада гдје рекреативци имају свој фан клуб, што је стварно преседан.

Игор Тешић је студент на Академији драмских умјетности у Бањој Луци, а намјерио се на причу о ФК Рекративо јер је , "то прича о фудбалу са много дубљом поруком".

Игор Тешић о филму "Треће полувријеме" from Frontal.RS1 on Vimeo.

У част филму и фудбалском клубу, за веома расположене људе у Дому омладине, синоћ су свирала три бенда: Грасхоперс, Пост скриптум и Важно обавјештење.

Посебно добар утисак оставља то што су студенти друге године наше Академије, нашли материјала за документарни филм у једном фудбалском клубу, из четврте лиге РС, нашем такође. Од премијере, какве се не би постидјели ни многи, далеко скупљи филмови, направљен је један лијеп догађај,

Треће полувријеме има и своју европску премијеру, а она ће се десити у холандском граду Гронингену, на фестивалу студентског филма.0 КОМЕНТАРА

  1. Сјајно, свака част. Ови људи баш воле спорт, онај прави, и на прави начин. При том помажу свом насељу, стварно их спонозори требају подржати, али не да купују играче већ да од свог насеља направе нешто.
    сјајан прилог, честитке фронталу, ово је као телевизија, ништа слабије

Оставите одговор