Брчко: Зима може отежати водоснабдијевање

У Брчко дистрикту се у предстојећем зимском периоду при ниским температурама због дотрајалости водоводног система може очекивати пуцање водоводних цијеви, што ће довести до застоја у водоснабдијевању, изјавио је помоћник директора за логистику у јавном предузећу "Комунално Брчко" Мајазудин Вехабовић. Он је најавио да би у том случају застоји у водоснабдијевању могли трајати од 15 […]

петак, 9 новембра, 2012 / 09:09

У Брчко дистрикту се у предстојећем зимском периоду при ниским температурама због дотрајалости водоводног система може очекивати пуцање водоводних цијеви, што ће довести до застоја у водоснабдијевању, изјавио је помоћник директора за логистику у јавном предузећу "Комунално Брчко" Мајазудин Вехабовић.

Он је најавио да би у том случају застоји у водоснабдијевању могли трајати од 15 до 20 часова, а једино трајно рјешење овог проблема је у изградњи новог транспортног цјевовода.

"Ребалансом буџета Владе Брчко дистрикта одобрено је четири милиона марака за изградњу новог транспортног цјевовода, али упркос израђеном пројекту, ријешеном питању имовинских односа и издвојеном новцу за ове намјене, радови на изградњи цјевовода још нису почели", рекао је Вехабовић новинарима.

Вехабовић је истакао да је избјегавање застоја у водоснабдијевању интерес свих – како потрошача, тако и "Комуналног Брчко", које у случају прекида у испоруци воде трпи велике Финансијске губитке.

Према ријечима Омера Бешлагића, представника Фирме "Аквадукт" из Тузле која је извршила стручна испитивања и анализе цјевовода, установљено је да је главни потисни цјевовод Брчко дистрикта изграђен прије 30 година и да је вијек његовог трајања истекао.

"На основу анализа које смо обавили, установили смо да, упркос максимално пажљивом поступању оператера, постоји велика вјероватноћа да усљед притиска дође до пуцања цијеви која би подручје Брчког оставила без воде", рекао је Бешлагић.