Биће Егзита, подржаће га напредњаци

Упркос оставци генералног менаџера Бојана Бошковића и најаве државе да укида финансирање фестивала, оснивачи новосадске музичке манифестације тврде да ће сљедећег лета "Егзит” бити одржан на Петроварадинској тврђави. Милош Игњатовић, један од оснивача фестивала „Егзит”, тврди да Бошковићева оставка и најава скидања фестивала са буџета републике, нису у директној вези: – Бошковић је одлучио да […]

петак, 9 новембра, 2012 / 09:06

Упркос оставци генералног менаџера Бојана Бошковића и најаве државе да укида финансирање фестивала, оснивачи новосадске музичке манифестације тврде да ће сљедећег лета "Егзит” бити одржан на Петроварадинској тврђави.

Милош Игњатовић, један од оснивача фестивала „Егзит”, тврди да Бошковићева оставка и најава скидања фестивала са буџета републике, нису у директној вези:

– Бошковић је одлучио да се повуче са мјеста генералног менаџера прије недељу дана. Та одлука је донијета из личних разлога. Као један од оснивача, са осталим колегама, на то гледам као на природни процес, јер се у свакој компанији дешавају промјене у руководству. Видјећемо ко ће бити на његовом мјесту, јер не желимо да направимо неке исхитрене потезе. Договорићемо се, јер остатак менаџмента је мање више непромијењен. По мени, можда би најбоље рјешење било да доведемо неког из иностранства, који је годинама у фестивалској индустрији и ко би нама донио нешто ново.

Бошковићева идеја била је да се 2013. направи пауза, али већина је сматрала да је прерано за доношење такве одлуке:

– Најбоље је да постоји континуитет, без обзира на тешку ситуацију.

Реагујући на најаву укидања финансирања „Егзита” из буџета Републике Србије, Игњатовић каже да је државни новац пријеко потребан фестивалу:

– Говоримо о десет милиона динара, а то је вриједност једног средњег хедлајнера, чак не неког типа „Џамироквај”. Али, нама је помоћ државе и свих нивоа власти јако важна, зато што фестивал економски још не може да буде самосталан.

Осим фестивала „Егзит”, они ће 19. маја организовати и концерт „Дипеш мода” на београдском Ушћу, а Игњатовић тврди да ниједан од тих пројеката посљедњим дешавањима није доведен у питање.

– „Егзита” ће бити наредне године! Идеја је да у децембру почне, као и раније, претпродаја карата. Највећи фокус нам је тренутно на извођачима, пошто се крајем године склапа програм и велика нам је жеља да већ у децембру изађемо са објављивањем једног значајног имена који ће наступити на Главној бини.0 КОМЕНТАРА

  1. И треба да га буде. Ал до сада је било лако уживати у титулама супер менаџера и ласкању о успјешном брендирању када је држава лопатама набацивала паре.
    Сад, кад ће се сами морати сналазити за финансирање, све ће бити много јасније.

Оставите одговор