Брчко – Скупштина дала подршку полицији и правосуђу у вези акције "Бинго"

Скупштина Брчко дистрикта дала је пуну подршку Полицији и правосуђу у сузбијању корупције и криминала, те затражила свеобухватан и неселективан наставак активности започетих акцијом "Бинго", као и расвјетљавање осталих корупционих афера у дистрикту. Закључком усвојеним након вишечасовне расправе о Информацији о активностима на сузбијању корупције, са освртом на недавну полицијску акцију "Бинго", све институције су […]

четвртак, децембар 1, 2011 / 20:22

Скупштина Брчко дистрикта дала је пуну подршку Полицији и правосуђу у сузбијању корупције и криминала, те затражила свеобухватан и неселективан наставак активности започетих акцијом "Бинго", као и расвјетљавање осталих корупционих афера у дистрикту.

Закључком усвојеним након вишечасовне расправе о Информацији о активностима на сузбијању корупције, са освртом на недавну полицијску акцију "Бинго", све институције су задужене да припреме акционе планове са конкретним мјерама које би примјењивале у случајевима појаве корупције.

Од Владе дистрикта је затражено да размотри могућност оснивања агенције за борбу против корупције, а од скупштинске Комисије за надзор над радом полиције да изврши увид у законитост примјене процедура у провођењу посебних истражних радњи.

Посланици су једногласно подржали да се од Високог судског и тужилачког савјета БиХ затражи да два пута годишње информише Скупштину Брчко дистрикта о оцјенама и мјерама у контроли рада брчанског правосуђа.

Због сумње да су злоупотријебили положај и овлаштења, у полицијској акцији "Бинго" у Брчком 3. октобра од осумњичених 15, ухапшено је седам лица, међу којима је највише високопозиционираних државних службеника Владе дистрикта.Оставите одговор