Брчко: Хапшења због дјечије порнографије

Брчанска полиција привела је четири лица и претресла три локације на подручју дистрикта у оквиру међународне акције "Оливер", која се односи на сузбијање искориштавања дјеце или малољетника ради дјечије порнографије путем интернета. Портпарол Халид Емкић рекао је да су приведена лица чији су иницијали А.М. (33), С.В. (26), Д.В. (22) и Н.М. (33) за које […]

четвртак, март 17, 2011 / 15:46

Брчанска полиција привела је четири лица и претресла три локације на подручју дистрикта у оквиру међународне акције "Оливер", која се односи на сузбијање искориштавања дјеце или малољетника ради дјечије порнографије путем интернета.

Портпарол Халид Емкић рекао је да су приведена лица чији су иницијали А.М. (33), С.В. (26), Д.В. (22) и Н.М. (33) за које постоји сумња да су уз кориштење хардверско-софтверске опреме, приступали различитим садржајима дјечије порнографије и тако починили кривично дјело искориштавање дјетета или малољетника ради порнографије.

Они ће током дана бити саслушани, а потом ће тужилац одлучити да ли ће предложити одређивање притвора.

Полиција дистрикта је на основу наредби брчанског Основног суда рано јутрос извршила претрес, пронашла и одузела пет лаптоп рачунара, шест рачунара /централно-процесорских јединица/, један дигитални фото-апарат и већи број ЦД-ова, ДВД-ова, УСБ стикова.

"Одузети предмети биће вјештачени те ће се користити као докази у кривично-правном процесуирању ових лица", напоменуо је Емкић.

Активности на провођењу ове акције и даље се настављају.Оставите одговор