Јафа повлачи производе из Хрватске и Словеније иако су исправни

БЕОГРАД – Компанија „Јафа Црвенка” саопштила је да је одлучила да са тржишта Словеније и Хрватске повуче серију производа за које се у овим земљама тврдило да имају наводно спорну амбалажу. У самој компанији, међутим, Танјугу нису прецизирали о којој количини (контигенту) робе је ријеч, али је прецирано да је та пословна одлука донијета у […]

четвртак, март 17, 2011 / 15:57

БЕОГРАД – Компанија „Јафа Црвенка” саопштила је да је одлучила да са тржишта Словеније и Хрватске повуче серију производа за које се у овим земљама тврдило да имају наводно спорну амбалажу.

У самој компанији, међутим, Танјугу нису прецизирали о којој количини (контигенту) робе је ријеч, али је прецирано да је та пословна одлука донијета у циљу даљег јачања повјерења и одговорности према потрошачима.

Речено је и да су ове двије земље до сада само узорковале робу, али да је нису повлачиле са тржишта.

У саопштењу „Јафе” се додатно истиче да су анализе показале потпуну исправност амбалаже и усклађеност са законском регулативом, и да су се спорне супстанце налазиле на спољнем дијелу амбалаже и никада нису могле да угрозе сам производ.

„Тврдње да ове материје теоретски могу да прођу кроз додатну заштитну фолију у којој се налазе производи нису доказане и немају значај јер се спрона материја налази само на спољнем дијелу картонске амбалаже”.

Али, без обзира на све ове чињеница „Јафа Црвенка” је навела да је у јачању одговорности према потрошачима, тражила „моменталну измјену технологије завршне обраде амбалаже и на тај начин потпуно елминисала присуство дискутабилних супстанци у производњи амбалаже”.

„Компанија саопштава да су се налази који су јој предочени, а који су показивали повећан степен материја бензофенон и 4-метилбензофенон односили искључиво на штампу спољног дијела амбалаже и никада нису могли да угрозе сам производ”, прецизира се у саопштењу.

Та српска компанија истиче да „овим високо одговорним потезом још једном показује да јој је задовољство и повјерење потрошача грађено 35 година изнад свих пословних интереса”.

Компанија „Јафа” се истовремено нада да ова врста контроле спроведена над амбалажом њених производа најпре у Словенији, а потом и у Хрватској, није намењена само најпопуларнијем српском бренду у овим земљама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *