Брчкало: Кошарац, нападајући потпис на Берлински процес, напада и Србију

Нападајући Декларацију о ратним злочинима коју су потписале земље учеснице Берлинског процеса, Сташа Кошарац директно напада и Србију. Кабинет члана Предсједништва БиХ из Републике Српске текстове свих докумената прије потписивања ускладио је са ставовима Србије, која је их је такође усвојила.

петак, јул 13, 2018 / 16:50

Кошарац се у мржњи према Младену Иванићу очигледно превише занио и на крају погубио, изјавио је шеф посланичког клуба ПДП у Народној скупштини Републике Српске Мирослав Брчкало.

Брчкало је подсјетио да су сви ставови Републике Српске испоштовани, укључујући и Декларацију о ратним злочинима, из које је избрисан и дио у вези са симболима, што је била сугестија Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица.

”Осим ове декларације, и сви остали документи усклађени су са ставовима и Владе Републике Српске, као и Републике Србије, која их је потписала. Кошарац се у својој предизборној прљавој игри превише заиграо, па кренуо да напада и Србију, што није први пут у СНСД, кад се ради о кључним стварима. Кад су били на власти у заједничким институцијама, све документе којима су потписали да су за НАТО донијели су упркос чињеници што је Србија већ била потписала Декларацију о војној неутралности”, рекао је Брчкало.Оставите одговор