Боснић: Сви су "мушрици" осим малог броја људи!

Вођа вехабијске заједнице у Бихаћу, имам Билал Боснић, отворено је величао убијеног вођу Ал Каиде Осаму Бин Ладена и индиректно позвао вјернике да освете његову смрт. Боснић, који је давно скренуо пажњу на себе ултрарадикалним тумачењем ислама и запаљивим порукама, прошлог петка у једној бихаћкој џамији одржао је предавање о Бин Ладену, кога је назвао […]

уторак, мај 17, 2011 / 09:32

Вођа вехабијске заједнице у Бихаћу, имам Билал Боснић, отворено је величао убијеног вођу Ал Каиде Осаму Бин Ладена и индиректно позвао вјернике да освете његову смрт.

Боснић, који је давно скренуо пажњу на себе ултрарадикалним тумачењем ислама и запаљивим порукама, прошлог петка у једној бихаћкој џамији одржао је предавање о Бин Ладену, кога је назвао "шехидом" и истакао да ће он заувијек остати жив јер је "погинуо на Алаховом путу", пише "Прес".

Огорчен због Бин Ладенове смрти и изостанка муслиманске реакције на његово убиство, Боснић је позвао своје сљедбенике да "не љубе евро више од Алаха" и да не говоре да "не иду у џамију јер немају времена", пошто ће се тако придружити невјерницима.

"Од шест милијарди на дуњалуку (свету), све је мушрик (неверник) до мушрика! Све мушрици осим малог броја људи! Само у Индији милијарда и тристо, у Кини милијарда и кусур! Сва Европа је мушричка, 420 милиона око нас, само са западне стране! Ту су разни видови идолопоклонства, а сада је најмодерније обожавати евро и зато видиш многе који имају муслиманска имена да га обожавају", рекао је Боснић.

Стручњаци за тероризам тврде да Боснић у говору није отворено позивао на насиље, али истичу да су његове поруке намијењене милитантним исламистима.

Они упозоравају да је његов циљ да радикалне исламисте у БиХ послије Бин Ладенове смрти одржи на окупу и мотивише их на даљу борбу против Запада.0 КОМЕНТАРА

 1. @jahac

  Samo mi jos oni trebaju u zivotu. Meni izmedju cetnika i vehabija nema razlike. Borio sam se u ratu protiv nekih bradonja sa kokardama i porazili smo ih u krajini ali sad opet bradata prijetnja

  Mada su ovi gori i opasniji ,nikad ne znas odakle prijeti opasnost.

  Ne znam samo kako svijet dopusta infiltraciju ovakvih radikalaca u Bosni i Hercegovini. Svako ima pravo da izrazava svoju vjeru i moli se Bogu na svoj nacin ali ovo nije vjera.

  Ubijanje nevinih ljudi, civila u ime Boga ne moze biti vjera!

 2. rixadu, 18.05.2011. 15:40:57
  “Meni izmedju cetnika i vehabija nema razlike. “
  E moj rixi,
  Cetnici su ustanicke cete razbijene vojske Kraljevine Srbije,posto je Austrougraska pregazila cijelu Srbiju,paleci i ubijajuci usput.Borili su se gerilski protiv Nijemaca i Bugara u istocnom dijelu,gdje su uzgred budi receno i najbrojniji bili.
  Po njima su ustanici Dragoljuba Mihajlovica uzeli ime 1941.
  Prema tome,kad se prica o necemu,trebalo bi zanti o cemu se to u stvari govori.

  “Ne znam samo kako svijet dopusta infiltraciju ovakvih radikalaca u Bosni i Hercegovini.“
  Ajde da malo preformulisemo pitanje.
  Ja bih ostavio pitanje “gradjansko orjentisanom“rukovodstvu koje zastupa Bosanske i Hercegovacke Muslimane,kako je dopustalo i dan danas dopusta ne samo infiltraciju,nego i trajno nastanjenje pojedinih grupa iz Indije,Pakistana i jos nekih prvenstveno Azijskih zemalja.Dobro je poznato da su im dijelili masovno pasose a pojedini su dobili i priznanja za odanost “vasim pitanjima“.
  Brat je mio,koje vere bio,rece jednom J.J.Zmaj,dok se izgleda u vasem fildzanohiriji pjeva ;“brat je mio ko je Srba klao“,posto vjerovatno znas za one skupljace Srpskih glava,usiju,prstiju i slicnih “rekvizita“,koje su “strucnjaci za obracun sa musricima“skupljali dabi pokazali i dokazali odanost “Muhamedu“,koji je usput cini se i dobro placao,jer,pticica mi sanula da je svako Srpsko uho imalo neku vrijednost.

 3. @jahac

  Ma ko god da je kriv mislim da mi imamo ozbiljan problem sa ovim vehabijama. Iskreno se nadam da ce reforme koje je ubrzao Dodik dovesti i do reforme na drugim nivoima a sve u cilju jacanja drzave Bosne i Hercegovine kako bi mi uspijeli rijesiti ovaj problem.

  Kad sam rekao cetnici mislio sam na bradate spodobe koje su granatirale i terorizirale Sarajevo, Bihac i druge gradove ubijajuci civile. Tu su isti i cetnici i vehabije, ne samo po nosenju brade. Zajednicko im je i to sto su spremni ubiti i izmasakrirati neistomisljenike. Vjeruj mi vehabije su ekvivalent onim cetnicima koji su napravili genocid u Srebrenici i nedo Bog da se ponovo zarati jer bi ovi ljudi radili Srbima iste zlocine koji su i Srbi radili muslimanima, a samo zato sto su drugacije vjere. Pa bi onda i moj narod dobio prefiks zlocinackog kao Srpski u proslom ratu.

  Opasno je to brate vjeruj mi i onaj ko ne shvati ovaj problem ozbiljno moglo bi mu se odbiti od glavu. Ja i vecinsko stanovnistvo Bosne i Hercegovine, ukljucujuci i tebe vidim smo protiv toga i moramo bolje zastiti Bosnu i Hercegovinu. Ali prvo moramo ojacati drazvu i njene institucije! Drago mi je sto je Milorad Dodik krenuo tim putem!

 4. rixadu, 18.05.2011. 17:15:22
  Hoce 😀
  Reforme ce svakako utjecati nato da prefiks “zlocinacki“
  prvo ponese tvoj bivsi predsjednik Ali el Izetbeg,koji je zapoceo ovo sranje i koji je uvezao ove o kojima pricas.
  U Srebrenici nije bilo nikakvog genocida,naravno i o tome se ustavni ili vrhovni sud mora izjasniti na adekvatan nacin,jer smao tako mozemo napraviti stabilnu konfederaciju republike Srpske i kako god se bude zvao ostatak drzave.Izmedju ostalog,ubijedjen sam da cemo u buducnosti imati konfederaciju ili savez tri drzave,jer mora se i Hrvatima priznati njohova konstitutivnost,zar ne?
  Ubijanja civila je bilo na svim stranama u toku gradjanskog rata u BiH,takodje ce termin “agresija“morati biti izbacen iz upotrebe.Jednostavno zato sto je neargumentovan i neosnovan.
  Pored Srebrenice ce se provesti ispitivanje slucaja na Markalama u kojima su Alijini bojovnici,zrtvovali vlastite gradjane i politicke svrhe se takodje mora ispitati.
  E kad lijepo rijesimo osnovna pitanja,onda ide ispitivanje porijekla imovine ratnih profitera i tako redom.

 5. @jahac
  ja sam mislio da si ti dosao tobe i da ces uvaziti medjunarodno priznate i pravosnazne presude o ovom ratu.

  ti prijatelju imas dva puta;
  put jedan;
  da prihvatis zvanican stav svijeta zasnovan na dokazima i cinjenicama o ratu u BiH i djelovanju Sprske vojske u ovom ratu koji je obiljezen kroz presude entickog ciscenja nesrba, stvaranju koncentracijskih logora koji su slikom podsjetili na Hitlerove i naravno gencocid koji je dokazan na dvije instance medjunarodnog prava (srasbur i hag) i formaliziran kao najtezi zlocin u evropi poslije Drugog svjetskog rata. Odgovornost snose osobe imenom i prezimenom kao pripadnici vojnog i politickog vrha Srba u tom periodu.

  put dva;
  ne moras prihvatiti cinjenice i mozes se prikloniti onim koji i danas njeguju takve zlocine. Boze moj, pa i dan danas u Njuemackoj ima nonacista koji negiraju Holokaust bas kao i ti Genocid u Srebrenici ili ima onih koji vjeruju da je put vrhabija „boziji put“ pa zivot ide dalje….

 6. @jahac

  a mislim da i ti znas da tvoje ideje i zelje kao i zelje drugih nenoacista diljem svijeta koji negiraju holokaust, genocid u Srebrenici ….itd znaju da vise od pustih zelja i ne mogu dalje.

  Mozda je tebi ovo jedini nacin da se ispraznis saopstavajuci nam dijelove svoje maste.

  Ali sigurno covjek poput tebe koji ima konfrontirajuci stav prema cijelome svijetu ima ozbiljan problem

 7. rixadu, 18.05.2011. 17:43:03
  Srbin ima dva puta?
  Pa kakav bi Srbin bio kad nebi imao i treci.
  Treci put je put slobodnog izbora.Kako god da smo se postavili prema vama,govorili ste i govorite,kako Srbe sve treba potamaniti.Nije to slucajno rixi i na kraju krajeva,zasto ulaziti u objasnjenja,cemu?
  Ne funkcionisemo zajedno i tacka.
  U 19 vijeku smo tezili slobodi i skidanju Turskog jarma sa grbace.Sta ste vi radili?Popakovali stvari i krenuli put Istambula.Dzaba je Aleksa Santic klepao one stihove a da je znao kako ce te nam uzvratiti,nebi ih sigurno ni napisao.
  Kad je dosao svabo,opet isto,Gavrilu se ruke pozlatise a kako vi uzvracate?Sta imamo u Sarajevu?Gdje je spomen ploca koju je Hitler pompezno skinuo ’41,poslije okupacije?
  Dalje,’41,poslije proglasenja NDH,nemam ni potrebe da razjasnjavam u kojoj mjeri je prihvacen ustanak protiv okupatora i kako ste gledali na cetnike koji su pokrenuli ustanak.Sve je jasno,kraljevinu Jugoslaviju ni tada niste vidjeli kao svoju drzavu.NDH i ustaski pokret je bila daleko bolje prihvacena nego cetnicki pokret a poslije prevrata na Uzicama i Titove inicijative i dalje kod vas nije imalo veceg odjeka kod vas i cinili ste mozda ugrubo 5% ustanika,dok ste u velikom broju pristupili ustasama,pa cak imali svoju vlastitu SS “Handzar“diviziju.
  Prema otporu povratku ustasa na vlast ’91 u Hrvatskoj ste imali averziju,prema Kosovskim separatistima simpatiju.
  U Hrvatsku ste isli kao dobrovoljci da supite u ZNG.
  Kad su nastupili odsudni momenti,stali ste na stranu onih,koji su rasturali zemlju,bojkkotovali ste JNA,dezertirali iz iste krajem ’91 i pocetkom ’92,pogazili ustav i zanemarili cijeli jedan narod,proglasivsi jednostrano otcjepljenje,Okruzivali kasarne JNA po Hrvatskom receptu,prije negoli su bili u mogucnosti da izadju mirnim putem iz “vasih“gradova.
  Na kraju ste(kojeg li licemjerja)proglasili Srbe zlocincima i nacistima.Stratista i logori u Kazanima,Sarajevu te protjerivanje Srba sirom BiH su slucajnosti a Srebrenica je genocid?I ti ocekujes jos da Srbi tako nesto prihvate.U isto vrijeme slavite ime najveceg krvnika 20 vijeka poslije Hitlera u BiH,Aliju Izetbegovica,koji je najodgovorniji za sve zlocine koji su se desili u toku poslednjeg rata.
  Nema cime se niste sluzili u toku rata,pozivali ste CNN,placali debelu lovu,prikazujuci Srbe u najgorem mogucem svjetlu a sebe(cudna mi cuda)samorpoglasiste zrtvama.
  I…..rezultati svega toga 15 godina poslije rata???
  Kazi mi sta ste postigli vi i Hrvati(vi na prvom mjestu)?
  Sruslili ste Milosevica,uvukli se u vladu,izdejstvovali vazdusne napade na Srbiju,raselili ili pobili najmanje 500000 Srba iz Hrvatske i BiH.Unistili i raselili svoj vlastiti narod takodje.
  Koje konkretno rezultate imate na drugim planovima?
  Ekonomija primjera radi?Hrvatska duguje 40mlrd Evra,nezaposlenost,dezorjentisanost unistena vojna i svaka druga industrija.Na pomen Balkana oni koji us uopste culi za njega,ljudima se dize kosa na glavi.
  I…..znas i sam koji je odgovor,medjutim imate vi lijek za sve to.Sta ti prvo pada na pamet?Srbi su krivi,jeli tako?
  To vam je lijek i utjeha za vse ono sto ste zabrljali u proslosti,daljoj i blizoj….“Srbi su krivi“,kako to samo ohrabrujuce i gordo zvuci.“medjunarodni sud je rekao svoje“ i odmah ti dan ljepse pocne.
  E moj rixi…u sta se pretvori onaj Travnik?kad prodjes glavnom ulicom,sve nindja do nindje,zene vam u 21 vijeku hodaju u crnim odorama,samo oci vire,poneka ima i oci pokrivene.Kad sam skoro bio tamo,trudio sam se da ne obracam toliko paznju,da se ne smaram i nerviram bezveze.
  Sta me briga na kraju krajeva ali opet…vazno je da su Srbi za sve krivi….ajde nek je vama lakse…..
  I na kraju pricate opet o nekom zajednistvu,nekoj ljubavi koja nas veze.kakvoj ljubavi rixi?O cemu ti to pricas?
  Ovaj klovn na slici gore vam je prava slika i prilika,vase zbunjenosti i nedorecenosti.Vi bi na zapad,pa i na istok,pa i ovdje u sredini nemate pojma kako zivjeti sa komsijama.Ne postujete ni okruzenje ne razaznajete dopbro od zla,sve vam je to zbrckano i pomijesano.Imate averziju prema Srpskom seljaku,koji vas je hranio i kome ste otimali sve sto ste mogli kroz istoriju.Imate averziju i prema sami sebi,jer ste nedoreceni i nedovrseni.
  Poput ste kokosiju obezglavljenih,koji leprsate tamo,amo bez ikakvog smjera i cilja,ostavljajuci vasu i tudju krv za sobom.

 8. @jahac

  Uh brate al ti puno pises:)

  1. imas put da prihvatis svjetske cinjenice i dokaze ili da krenes putem negiranja holokausta, genocida u Srebrenci itd. nema trece po tom pitanju. Ili si normalan ili nisi. Nije to stvar jesi Srbin ili nisi. To vrijedi i za gaucosa!? Pitanje je jesi li covjek ili nisi….

  2.Odmah da ti u startu srezem taj cijeli tvoj tekst. Ne mrzi tebe niko ovdje zato sto si drugacije vjere ili nacije, to se zove FASIZAM prijatelju. Zalosno je to sto mene ovdje likovi poput Boze, Sime ili drugih sovinista na svaki nacin vrijedaju samo zato sto sam druge vjere a ti na to sutis, tebi ne smeta takvo fasiticko ponasanje a uporno meni pripisujes isto iako nemas osnove za to. I prije sam ti rekao „nadji jedan moj tekst gdje sirim lazi ili mrznju“ pa si zanijemio. Nema takvog teksta, mrziti nekog jer je druge vjere ili nacije je najvece zlo koje postoji i mi bosanci moramo se jasno distancirati od toga

  Ponavaljm zemljace ja kao ni vecina Bosanaca i Hercegovaca nisu zatrovani tom mrznjom. Tebi, meni i svima nama pripada Bosna i Hercegovina i mi smo pravi bosanci i hercegovci, tu cinjenicu ja uvazam i ja zelim sa tobom da gradim drzavu jer ona pripada podjednako meni i tebi. BiH ne pripada ovim njinama o kojim pricas, oni pokusavaju infiltrirati nesto sto ne pripada ovdje, nesto jako radikalno…Pravo zlo, nase zajednicko, jesu ove vehabije ili kako li se vec zovu, oni su nasa opasna prijetnja i ako hocemo da ih se rijesimo moramo ojacati drzavu kroz reforme koje slijede.

  Moramo sto prije koracati prema EU kako bi Bosna i Hercegovina udarila jak temelj svoga postojanja i zbog toga su nuzne reforme koje je upravo i Dodik ubrzao. EU integracije i NATO su spas za Bosnu i Hercegovinu i zato sto prije prema cilju.

  Budi pozdravljen prijatelju zemljace, imas uvijek prolaza kod mene kao covjek ali moras shvatiti da si u zabludi i da nema mrznje usmjerene prema tebi. Postoje samo oni nitkovi iz reda nasih naroda koji su i posijali sjeme mrznje ali obicni bosanski narod kojem priapdamo ja i ti nije i ne moze biti zatvrvan tim, oslobodi se okova straha i mrznje.

 9. rixadu, 19.05.2011. 11:11:34
  Ne zaostajes ni ti sa pisanjem.
  Nije tacno da nisam izjavljivao da treba svakome dati sansu da govori.Izmedju ostalog,sto vise govorite,vise se pobijate i kompromitujete,jer istina je istina,kako god je prekrajao i prepricavao.
  Jesam se raspisao ali da si procitao,bilo bi ti mozda jasnije Srbine islamske vjeroispovjesti.
  Nikakva EU nije rjesenje problema,naprotiv.
  EU samo pogorsava ionako tesko stanje.
  Ja vidim da se oni koji se kao zalazu za BiH u stvari najvise rade protiv nje same.
  Pa i ovo “zastranjivanje“ je dokaz za to.Za mene licno je islamsko djelovanje u Evropi i na Balkanu dovoljno zastranjivanje a pogotovo ovaj vid saudijsko brendiran.
  Takodje me to dovodi u vezu sa onima preko bare koji vec dugo suruju sa naftoizvorisnim zemljama,pa im je zarad nekih njihovih interesa ovo stanje doslo ko’ kec na desetku.
  Da ste malo drugacije razmisljali i bili malo manje anti-Srpski orjentisani,situacija bi se sasvim drugacije odvijala.Madjutim ovako ne postoje sanse ni za kakav oblik saveznistva.Osim toga,imamo sasvim razlicit pogled na svijet.Mi smo uvijek nastojali da budemo slobodni a vi ste se konstantno priklanjali jacem.
  To je sustinska razlika rixi…

 10. @jahac
  „bilo bi ti mozda jasnije Srbine islamske vjeroispovjesti.“

  Jel ti znas da su oni Srbi koji su pocinili genocid u Srebrenici bili bas vodjeni tom ideologijom neprizavajuci pravo drugome da bude ono sto on zeli i da se izrazava na nacin kako on to hoce. Umjesto da priznas osnove demokratije ti ides putem ratnih zlocinaca Karadzica i Mladica koji Srpskom narodu nalijepise etiketu zlocinackog i genocidnog.

  Ja tebi priznajem da budes ko si i sta si i kamo srece da je to priznanje zagarantovano svim bosancima i hercegovcima!

  „Da ste malo drugacije razmisljali i bili malo manje anti-Srpski orjentisani,situacija bi se sasvim drugacije odvijala.“

  Ja tebi opet kazem da te niko ne mrzi ovdje a ti uporno:). Mi moramo zajedno suradjivati jer zivimo u Bosni i Hercegovini

  Iskreno mislim da ti nisi prijetna da jos vise ukaljas obraz svom narodu bas kao sto to uradise Karadzic i Mladic ili Hitler Njemcima naljepivsi im etiketu genocidnog u svim svijetskim analima, ali imas gadan problem sa sujetama nastao kao posljedica zlocinacke politike gore pomenutih a od sujeta i jeste sve krenulo. Pa Mladic je prije pokolja u Srebrenici govorio da se ide osvetiti dahijama!? kakve dahije bolan, pa u kojem on vijeku zivi!?

  Moj ti je savjet da pogledas kako su Nijemci rascistili sa svojim zlom a vjeruj mi oni su radili i gore zlocine od Srba

 11. rixadu, 19.05.2011. 15:57:58
  Osnove demokratije???
  Ako mislis na Bosnjastvo,to su naravno veoma opasne tendencije.Pa upravo je to jedan od razloga zasto i dan danas Grcka ne zeli da prizna Makedonsku naciju,pa cak i osporavaju naziv Makedonija.Svi znamo zasto.
  Makedonija kao republika je postojala samo u Titovom rezimu i nigdje vise.Makedonci kao narod takodje.
  Svi znamo da istorijska Makedonija nema nikakve veze sa danasnjim Makedoncima.A ona pokrajina u Grckoj bi bila u opasnosti ukoliko se izazovu separatisticke tendencije.
  Znaci ,problem i Evropa je protiv toga.Kao sto je protiv katalonaca,bsakijaca i jos nekih.Najgluplje bi bilo dati nekome pravo da radi sta hoce.To je presedan koji se desio samo nama.Znamo i zasto.Mi smo jedan lijep eksperimetnic,na kojima se mi kao pokusni kunici testiramo.
  Ti da volis BiH i da razmislis,kakav uzrok buducih konflikata propagiras,prvi bi bio protiv naziva bosnjak.
  Sta mislis da Srbi rezervisu za sebe naziv Hercegovac i da to proglase nacijom.
  Ja prvi bih imao debeo razlog za to,jer su moji porijeklom najvjerovatnije iz Hercegovine.Mozda su svi ili vecina “bosanskih“ Srba upravo Hercegovci.Pa nista,nema muslimana Hercegovaca,samo pravoslavci.Cak i da je srednjovjekovna Bosna imala nekakva plemena,koja su i prije hiljadu godina imala poseban identitet(tj.tako se izjasnjavali),to se onda moze primijeniti samo na sire podrucje Sarajeva i nista vise.Ali znas ti i sam da nije tako i to su istorijski nonsensi.
  Zbog takvih stvari su i pocinjali nesporazumi,ratovi itd.

 12. @jahac

  „Cak i da je srednjovjekovna Bosna imala nekakva plemena,koja su i prije hiljadu godina imala poseban identitet(tj.tako se izjasnjavali),to se onda moze primijeniti samo na sire podrucje Sarajeva i nista vise.“

  Srednjovjekovna Bosna je imala vlast koju su cinili BOSNJANI. Dakle ne Srbi ili neko treci. Nije rijec o nekim plemenima nego o ljudima koji su vladali Bosnom i sebe nazivali Bosnjacima

  http://www.zemljabosna.com/povelja_stjepana_kotromanica.html

  ovo je vec treci put da te moram pobijati istorijskim cinjenicama.

  No ne zelim o tome. Evo kazem ti ako Srbi odluce sebe nazivati hercegovcima kao narodom i ako im to svijet prizna ja ne mislim svoj zivot potraciti pokusavajuci negirati nesto sto je svijer priznao. Samo izvoli da se nazivas hercegovcem ja ti necu to pravo uskratiti. Cak sto vise znam ljude koji odbijaju podjelu i razmisljanje na etnonacionalnim floskulama i sebe nazivaju bosancima i (ili) hercegovcima i ja nema nista protiv.

  „Pa nista,nema muslimana Hercegovaca,samo pravoslavci.“

  E drug ima puno hercegovaca muslimana kao i katolika, ima nas bosanaca i hercegovaca raznih vjeroispovjesti i zanemari bar jednom vjerskonacionalnu pripadnost i vidjeces da je nama zajednicka Bosna i Hercegovina. Samo sto se odredjen broj nas ne ponasa u skladu sa tim

  Na kraju krajeva, mi svi jesmo bosanci i hercegovci i ja se apsolutno slazem sa tobom povodom tog pitanja!

 13. Јахач, јеси био скоро на Охриду? Сјајне археолошке ископине.. открили су огроман грчки амфитетар, очистили, још многе објекте из тог доба.. сјајно.. и Македонија ја отишла испред нас.. кажу да је код њих ниво корупције дупло нижи од нашега…

 14. rixadu, 19.05.2011. 19:24:54
  Cuj pobijanja?Stjepan je kroatizirana verzija Stefana,nije mi jasno,kako tebi nije jasno zasto se Vatikan uplice u prekrajanje istorije na ovom prostoru?
  Evo ti pravi link;
  http://cafehome.tripod.com/cirilica.htm#Ninoslav
  Sustina svih nesporazuma i jeste pobijanje necijeg prava,medjutim izmisljanje naroda i prilagodba nacionalnog izjasnjavanja teritorijalnom identitetu je veoma opasna stvar i onda nemoj da te cudi ako nam unuci i praunuci budu ratovali medjusobno.
  Ali ukoliko se tako opasnoj tendenciji ne stane na put,bice velikih problema u buducnosti.
  Zamisli da se na Kipru gdje zive Turci i Grci uvede takvo nesto.Sta mislis koje bi posljedice izazvalo eventualno samoproglasenje Grka “Kipranima“ i da se pocnu tako izjasnjavati i uvoditi u udzbenike tako nesto.Po automatizmu Turci postaju uljezi iako su mozda zivjeli na tom ostrvu od davnina.
  Znas i ti vrlo dobro o cemu se ovdje prica i mozes se praviti blesav koliko hoces ali ne pali to.

  milanko, 19.05.2011. 21:16:14
  Naravno da se mogu i trebaju zabraniti tendencije koje mogu izazavti buduce krvoprolice.Ovo tzv. bosnjastvo je daleko od “dobronamjernosti“ i oni koji pricaju da zele dobro BiH a izjasnjavaju se kao bosnjaci su u najmanju ruku kontradiktorni.
  Sto se Makedonije tice,nisam nikad bio tamo i to je jedina bivsa jugina republika u koju nisam putovao nikad.
  Medjutim poznajem mnoge Makedonce i sa nekima sam radio i ono sto sam saznao je to da su u jos jadnijem polozaju od nas.To je jedan mali protektorat,koji nema ni ime i zove se bjrm,zemlju im razdiru Albanci na zapadu,kojima je cilj da se pripoje Albaniji.
  Novaca ima jos manje nego kod nas a uredjenje je bukvalno protektorat.Oni su pod okupacijom inostranih trupa,koji u stvari vladaju i usput drze tu pokrajinu na okupu prisilno.
  U buducnosti to ce izazvati jos jedan krvavi rat,medjutim Albanci se nece moci zaustaviti a ostatak te pokrajine ce vjerovatno biti raskomadan.
  Naziv “Makedonija“ je naziv pokrajine koja se proteze od Srbije do maltene Soluna i slican je pokusaj poput bosnjastva i nece donijeti nista dobro tom narodu koji tamo zivi.

 15. @jahac

  Ako cemo vec o ratovima i krvoprolicima:

  1. Na balkanu su od 1991 do 1999 godine Srbi ratovi sa SVIMA S KIM SU MOGLI; ukljucjujci i Slovence i Hrvate i Bosnjake i Siptare…. Jedino pa nisu sa Crnogorcima jer nisu vise imali ni vojne snage, da su imali ko zna?!….

  Uprkos toj cinjenici koja te apsolutno pobija u prici da su toboze Bosnjaci krivi za 17 godina rata ja sebi za razliku od tebe nikad ne bi uzeo za pravo da kazem da je Srsptvo „opasna tendencija“ jer malo je reci da je to fasisticki stav!

  2. cijeli svijet zna najvece krvoprolice su naravili Srbi u proslom ratu ubijajuci ljude samo zato sto su nesrbi odnosno sebe smatrali Bosnjacima- muslimanima. Napravise i GENOCID nad tim ljudima u Srebrenci. U ovom ratu uvodi se i novi metod cinjenja i prikrivanja zlocina nevidjen ni u nacistickoj Njemackoj a to su tercijarne i sekundarne grobnice…. A po tebi za to krvoprolice isadose krivi tamo neki zato su htijeli da budu Bosnjaci!? Odnosno ko im je kriv je li ,da su pristali da budu Srbi ne bih pobili?!

  Pa jesi ti covjece normalan?!

  To sto ti tvrdis jahacu je isto kao kad bi neki nacista branio zlocine nad jevrejima na taj nacin smatrajuci da su krivi Jevreji samo zato sto su bili jevreji a ne arijevci!

 16. rixadu, 20.05.2011. 11:40:25

  “Na balkanu su od 1991 do 1999 godine Srbi ratovi sa SVIMA S KIM SU MOGLI; ukljucjujci i Slovence i Hrvate i Bosnjake i Siptare…. Jedino pa nisu sa Crnogorcima jer nisu vise imali ni vojne snage, da su imali ko zna?!.“

  Опет бихаћка туркесница и усташа. Срби у држави коју су створили (Југослација) нису ратовали против свих. Али ви туркеснице у “држави“ коју сте “створили“ сте заиста ратовали против свих(Срба и Хрвата),па вам и то није било пуно него сте се помлатили међусобно баш у твом крају.

  Поклопи се ушима.

 17. @simo, jahac, bozo i ostali fasiti

  Po nekima sam ustasa, po drugima dahija, po trecima turcin, po cetvrtima Srbin isamske vjeroispovjesti… daj odlucite se vise:)

  zajednicko vama i onim sto pocinise GENOCID u Srebrenici u ime „vaseg“ srpstva je bas taj diskriminirajuci stav prema nesrbima, isti onaj stav sto su imali nacisti prema jevrejima uzimajuci sebi za pravo da ih ubijaju i prave GENOCID nad njima! Svaka vama cast na tome sto ste sljedbenici jednog takvog projekta!

 18. rixadu, 20.05.2011. 18:35:31

  Туркесницо,

  Криво ти гдје сам ти доказао да сте ви ратовали против свакога па и међусобно. Боли те истина, је ли?

  Ти се нашао да некога називаш фашистом, говно једно. Ти нашао мени рећи да сам ја извршио геноцид. Да ми то каже усташа из Бихаћа. Марш у пизду материну.

 19. @simo

  Mi smo u Bihacu ratovali sa autonomasima, bosanskim Srbima kao i sa Srbima iz Hrvatske….. sve smo ih pobjedili! Mozes misliti koja je to snaga bila kad smo pobjedili ne jednu vec tri vojske?! Meno to ne moze biti krivo nego kao Biscaninu moze biti samo ponos na te teske dane!!

  Ako me pitas kao covjeka naravno da mi je krivo sto smo ratovali kako sa autonomasima tako i sa Bosanskim Srbima.

  Kamo srece da nije do toga doslo…..

  „Ти се нашао да некога називаш фашистом, говно једно. Ти нашао мени рећи да сам ја извршио геноцид. Да ми то каже усташа из Бихаћа. Марш у пизду материну.“

  Simo ne kazem ja nego su to DOKAZALI sudovi, kako domaci tako i strani, apsolutno je ne bitno sta mi govorimo….

  Ako se ti identifikujes sa osobama koji pocinise najtezi zlocin poslije Drugog sv rata to je tvoje pravo.
  Pa i danas postoje nenoacisti poput tebe koji se identifikuju sa Hitlerom i njegovom zlocinackom politikom.

  Tvoja identifikacija sa najvecim zlocincima poslije Hitlera i Gebelsa u evropi i jeste u korelaciji sa tvojim fasistickim stavovima koje ovdje izlazes!

  Ti mozes mene i dalje prezirati na nacin kako to i nacisti preziru jevreje, rasisti crnce i mozes me nastaviti vrijedjati, to je tvoje pravo ali to Simo i jeste FASIZAM i zato ljudi koje ti slijedis i sjede osudjeni za GENOCID i druge zlocine protiv COVJECNOSTI!

 20. Прочитала сам само први пасус посљедњег коментара о побједи ЧАК 3 војске. :D:D:D

  Да Радован није наредио повлачење након што је ВРС ушла у „јуначки“ Бихаћ, којег сте тако „јуначки“ одбранили, Бихаћ би био у РС! Тако да то јуначење захвалиш њему.

  Симче, свака част!

 21. @anja

  VRS usla u Bihac?!

  Nijedna vojska osim 5 Korpusa nije bila u Bihacu. Znam da vama nije strano praviti od poraza pobjedu, to radite od Kosovske bitke pa evo sve do ovog poraza Dodikovog refrenduma koji se nece odrzati.

  Anja, ne znam ima li smisla tebi objasnjavati neke cinjenice jer osim servirane mitologije tesko da ti mozes vjerovati u nesto drugo ali pokusat cu;

  Bihac je bio najvazniji strateski rejon koji da je dosao u ruke VRS povezao bi unskom prugom cijelu SAO krajinu preko Srpske, oslobodio bi 4 korpusa VRS koja su ratovala oko Bihaca i na taj nacin onemogucio provodjenje akcije Oluja i raspad Milosevicevog i Karadzicevog sna, tako da u tu pricu niko pametan ne moze vjerovati. Oni da su mogli uzeti Bihac oni bi ga i te kako uzeli a da su pokusavali svim silama u cetiri godine ja sam se uvjerio na licu mjesta da jesu!

  Poslije deblokade 5 koprus je u roku od 3 mjeseca osvojio redom V. Kladusu, B. Krupu, Kljuc, Sanski Most i vjerovatno bi i Banja Luku da nas nije zasutavio Dayton. ALi i neka je! Ne vrijede ginuti i ubijati se, kamo srece da je sve moglo stati jos i 1992 godine!… Samo sam te htio upoznati sa tadasnjim stanjem na tom dijelu Bosne

 22. @milanko

  Oni jesu trgovali i ogromne pare su se obrnule u zimu 1994 godine na rejonu bugari ali evo o ocemu je rijec,

  nakon sto je propala akcija „mac“ (ako se dobro sjecam imena)
  u kojoj su ucestvovale i Legijini pripadnici oni tu i ostaju u ulozi najvecih svijestkih svercera i profitera prodavajuci municiju 5 korpusu. Ja se i danas pitam kakav prokeletnik moras biti pa da prodajes metke koji su kasnije uskrtili vojnike vojske kojoj je i sam pripada Legija i ostali koji su se obogatili. od zime 1994 pa sve do pocetka jula prodavala se municija i to po cijeni od 1 DM kad nije akcija Srpske vojske a kad je akcija metak je bio 3 DM. Nije se samo prodavala municija, tim koridorom na bugarima je tekao sverc svim i svacim, ljudi koji su bjezali iz Biahca, cijena je bila 50 000 DM, preko goriva, cigara, osnovnih namirnica , kutija partnera je bila 20 DM, litar ulja 80 DM vreca brasna 500 DM. Tu su se pare obrnule. Obogatili su se i neki biscani ali taj put je bio osnovni nacin nabavke municije.

  O tim parama je rijec! General Milovanovic je malo i preuvelicao suret Alija – Dudak jer vjerovatno i on snosi svoju odgovornost zbog neosvajanja Bihaca. Nije Alija placao Karadzicu da ne osovji Bihac nego su pare stizale u Bihac gdje je onda on trosen na koridorima za kupovinu i municije i ostali sverc

 23. ti koridori su sve do deblokade bili jedini pravi nacin nabavke municije i da nije bilo tih kordiora vjerovatno se Bihac i krajina ne bi mogli odbraniti, pogotovo 1995 godine.

  Po nekim izvorima i puno veci novac od cife sa kojom se barata se obrnuo u tom svercu.

  Definitivno je rijec o jednoj jako prljavoj trgovini ljudskom patnjom!

 24. rixadu, 20.05.2011. 11:40:25
  Kazes ratovali Srbi s kim su mogli?
  Pa dobro ti je Simo rekao.S kim vi to niste ratovali?
  Na kraju zavrsiste sami sa sobom.
  Kakav je to sukob bio.To je bio sukob malobrojnih osvijescenih Muslimana,koji su doduse kasno shvatili u koji ponor vodi Alijina politika.
  A ovi koji su kako kazes “pobijedili“ su se ugledali upravo na ovog zbunjenog antihrista gore na slici.
  Pitanje je tebalo postaviti ovako;
  Ko to jos nije napdao Srbe?
  Ajde kazi mi ko?Slovenacki napad doduse nije ni postojao u pravom smislu rijeci.Slovenci su napali JNA a autohtonih Srba je jako malo u Sloveniji,pa stoga,nije bilo koga za zaklati.
  Evo ti par isjecaka sa sastanka,koji je odrzan kod Novog u vrijeme Njamacke ofanzive 1943….
  “Sastanak je održan 1. februara 1943. u selu Velikoj Rujiški. Bio
  je to prvi sastanak Divizijskog komiteta KPJ.
  Ova njemačka ofanziva pada u vremenu kada njemački fašizam
  i vazali njemačkog fašizma trpe strahovito odlučujuće udarce od Crvene
  armije na Istočnom frontu, kada savezničke snage u Sjevernoj Africi
  i svojim vazdušnim napadima zadaju njemačkom i italijanskom fašizmu
  sve jače udare,
  Državni aparati vazala njemačkog fašizma u zemljama Balkana i
  Podunavlja sve više slabe, a petokolonaški državni aparati fašizma u zemljama
  Jugoslavije (Pavelić i Nedić) iz temelja su uzdrmani, njihova vojska
  preživljava krizu i raspadanje (domobrani, grupe četnika), a proces
  zahvatanja ustankom ranije nezahvaćenih krajeva (muslimani u Krajini,
  dijelovi Hrvatske, srednja Bosna) naglo raste. Niču nove jedinice Narodnooslobodilačke
  vojske i ponovo se diže narod na ustanak i u krajevima
  gdje je neprijatelj svojim ranijim najezdama bio zagospodario
  oslobođenom teritorijom i privremeno potisnuo sa nje dobar dio naše
  vojske.“

  Sta ti ovo govori?Ovo je vec ’43.Znaci partizanski pokret zahvata “do tada neprihvacene krajeve.“
  Sto bi se reklo,cekali ste da vidite ko ce nadjacati pa ste onda izabrali stranu….Toliko o vasem “anitfasistickom angazmanu.
  Evo ti jos malo “poduke“,
  http://www.lopare.net/forum/filozofija-religija-i-istorija/6369-saradnja-nijemaca-i-muslimanske-milicije.html
  Evo dokaza,vaseg odnosa prema jevrejima ’41(stali se to dogodilo tog 15-og Aprila ’41?)
  http://wn.com/Sarajevo_Synagogue

  Sve u svemu,nemamo mi sta zajednicki traziti u nekoj buducnosti.
  Ovaj rat,je samo dokazao ono sto su svi znali…
  Nikada vama Jugoslavija nije nista ni znacila,dzaba smo vas oslobadjali 1918 i 1945.Dzaba smo priznavali sva prava,koja su bila moguca i izmedju dva svjetska rata i poslije II svjetskog rata.
  Dosta ste uzimali od Srpskog seljaka.Vrijeme nahija je proslo.vrijeme je da pocnete i vi nesto da radite.
  Lako se bilo izlezavati i uzimati trecinu,dabi se vasa djeca sklovala da budu dobri strucnjaci u “poznavanju fasizma i drustva“
  Vremena se mijenjaju a Vatikan malo po malo skilji i na vas,kako sto je to radio nama.Pa ti vidi.
  Dali je bolje da se lijepo dogovorimo i rastanemo ko ljudi ili da se potamanimo.
  Mozda je vas u stvari strah od tog Vatikana,jer ako medju nama se rijesi ono sto nas muci onad ostajete sami….ili cete ipak biti orudje u njihovim rukama,l;akse se pokatoliciti,stati na stranu jaceg,potamaniti “Vlahe“ i “Mirna Bosna“ u stastavu svekolikog katolickog bratstva.
  Eci,peci….pec…

 25. Probaj ovu pjesmicu uz sargije,
  ne zvuci lose uopste…

  Vor der Kaserne
  Vor dem großen Tor
  Stand eine Laterne
  Und steht sie noch davor
  So woll’n wir uns da wieder seh’n
  Bei der Laterne wollen wir steh’n
  Wie einst Lili Marleen.

  Unsere beide Schatten
  Sah’n wie einer aus
  Daß wir so lieb uns hatten
  Das sah man gleich daraus
  Und alle Leute soll’n es seh’n
  Wenn wir bei der Laterne steh’n
  |Wie einst Lili Marleen.

  Schon rief der Posten,
  Sie blasen Zapfenstreich
  Das kann drei Tage kosten
  Kam’rad, ich komm sogleich
  Da sagten wir auf Wiedersehen
  Wie gerne wollt ich mit dir geh’n
  Mit dir Lili Marleen.

  Deine Schritte kennt sie,
  Deinen zieren Gang
  Alle Abend brennt sie,
  Doch mich vergaß sie lang
  Und sollte mir ein Leids gescheh’n
  Wer wird bei der Laterne stehen
  |Mit dir Lili Marleen

  Aus dem stillen Raume,
  Aus der Erde Grund
  Hebt mich wie im Traume
  Dein verliebter Mund
  Wenn sich die späten Nebel drehn
  Werd’ ich bei der Laterne steh’n
  Wie einst Lili Marleen.

 26. @milanko
  Zvanicno to nikad nece biti objavljeno……

  da li se radilo to se zna, cijene koje sam ti naveo poznate su svim gradjanima Bihaca. Roba koja se prodavala u Bihacu je uglavnom porijeklom iz Srbije bila. Taj sverc je zaustavljen u junu manje-vise ubistvom Irfana Ljubijankica koji je helikopterom isao iz Bihaca prema Zagrebu preko SAO Krajine, kada mu je napravljena ceka i helikopter je srusen. Ljubijankic je nosio ogromnu svotu novca iz Bihaca za nikad ne utvrdjeni posao.

  Po zvanicnom stavu taj helikopter je oboren a po nezvanicnom stavu pilot helikoptera koji je bio Ukrajinac spustio e helikopter na tlo gdje su putnici ubijeni a novoac otudjen. Sumnju u tu pricu budi i cinjenica da su slike ukazivali da helikopter nije unisten u zraku, lesevi nisu bili razneseni kako to biva u takvim slucajevima, novac nikad nije pronadjen, (bar ostatak koji dokazuje da je izgorio) a i najzanimljivije da nikad nije pronadjen les pilota!…. Mozda je zvanicna istina i jedina istina ali gdje god se spominje ogroman novac moguce su ogromne zakulisne radnje..

  Nakon toga ubistva 28. maja 1995 zaustavlja se sverc, osvaja Srebrenica cime se omogucuje pregrupisavanje svih raspolozljvih snaga sa Srebrenice koji dolaze u rejon Bihac i sprovodjenje operacije pod kodnim imenom „Sprzena zemlja“.

  Najobimnija vojna operacija koja je ukljucivala vojsku RS, SAO Krajine i Abdiceveve narodne odbrane, dakle tri vojske. Nakon smotre dijelova vojske u Slunju krece operacija 19 jula koja je zasutavljena krajnim naporom 23 jula. nakon toga slijedi novo pregrupisavanje vojske SAOKr i APZP i VRS. Tim danima u Bihacu municije i hrane je sve manje, sverc zasutaveljen, dotok municije stopiran.

  Iduci jaki napad sa oko 50 000 vojnika desavala se pocetkom augusta 1995 godine iz svih pravaca. Predpostavlja se da je rijec o najmosavnijem napadu nu cijelom ratu u BIH. No pregrupisavajuci svoje snage prema linijama 5og korpusa kako bi mogli izvesti jedan tako masivan napad SAO krajina ostaje u poptunosti izlozena Hrvatima koji krecu u oluju i bez ikakvog otpora razbijaju SAO Krajinu u roku od par dana. Sa tim porazom i deblokadom Bihaca 5. Korpus dobija potrebnu municiju i krece u obracun sa APZP koje razbija u roku od nekoliko dana a onda u narednih par mjeseci razbija i VRS i dolazi sve do Prijedora u rekodrdnom roku od svega 2-3 mjeseca. Onda dolazi Dayton…. Da su osvojili Bihac operacija Oluja nikad ne bila moguca, to su znali i Hrvati i zato su u tom momentu i krenuli u akciju, dobivsi zeleno svijetlo od SADa da deblokiraju Bihac iz straha da se u Bihacu ne desi jos masovniji genocid nego u Srebrenici

 27. Pa mozda te ovo malo proscijetli,onaj koga mrzite iz dna duse Slobo Milosevic,da mu se podigne spomenik u centru Bihaca,,,,

  General Milovanović led a counter-attack of the RS army after the great offensive initiated by the 5th Corps at the beginning of 1995. Heavy fighting went on for days in the east of the Bihać pocket. ‘Their artillery practically fell silent.’, says Milovanović. ‘They started to supply their front units with carts. This meant they had no petrol. There was no more fooling with infantry ammunition either. When a battle started and there was shooting on both sides, their firing would gradually die down. I concluded, and reported to General Mladić, that the 5th Corps had run out of ammunition.’ Dudaković confirms that the 5th Corps were bereft of ammunition. ‘Ammunition! All that interested us was ammunition!’ It was then Milovanović’s turn to be surprised. ‘All of sudden Muslim mortars started to fire day and night.

  Kad je Milovanovic kontaktirao Dudakovica on mu je rekao da su Srbi(Slobodanove crvene beretke)isporucile municiju i artiljeriju.

 28. A evo sta poslije rata tvoj Alija besjedi…..

  A few years later, Milovanović and Dudaković re-lived their wartime experiences of the Bihać region in the presence of Alija Izetbegović. ‘I came across Alija Izetbegović during a conference break,’ recalls Milovanović. ‘I think that Dudaković was afraid. He was embarrassed, he blushed. Alija passed us, saying: „It’s good when war commanders talk to each other.“ Dudaković, perhaps seeking to exculpate himself, said: „Mr President, I was explaining to the general how I succeeded in defending Bihać.“ Alija quipped back: ‘You wouldn’t have done so, if I hadn’t paid forty-six million marks.’ Dudaković’s view of this differs. ‘I don’t know, and I believe that Alija Izetbegović didn’t know either, how much money came to us, given the donations coming through family links and contacts. It’s the former prime minister of Bosnia-Herzegovina, Haris Silajdžić, who maybe knows, but I doubt it. As for the figure of forty-six million marks, that’s news to me.’

 29. A ovi sto ih smatrate nasima,koji su u sustini radili za vas prljave poslove za lovu koji su usput vrsili grozote i snimali za saudi lovu sve za onog ludjaka Aliju…
  Evo malo podsjetnika o vasoj ofanzivi “podpomognutoj“ od “Arkanovih tigrova“……

  „I was beaten up by Arkan.“ „Where?“, I asked. He said: „in Prijedor“. „How come Arkan is there?“ Andrić said: „I don’t know. They caught me and beat me up. Arkan himself beat me“.’ Andrić was not the only officer who was beaten up. ‘He arrested one of my officers, among others, in the area between Sanski Most and Prijedor’, recalls Colonel Ostoja Barašanin. ‘He didn’t actually arrest him, but intercepted him with his car, like a robber, on the road and shaved his head. Arkan roughed the man up just because he did not have his pass.’
  The RS army officers were not, however, the unarmed refugees in Erdut. ‘I told him we’d fight them’, said Barašanin. ‘I openly threatened Arkan: „If you want war, you’ll have it. I have three and a half thousand soldiers, and you three hundred and fifty.
  In the end the RS army command demanded an explanation from Karadžić about Arkan’s behaviour, and more generally about the actual reasons for his presence in the Bosnian Krajina. The star of the meeting in Banja Luka was Arkan himself. Milovanović spoke in the army’s name. ‘I said: „On whose orders are you here? Why did you come here at all?“ Arkan said: „I came here on the order of President Karadžić.“ Karadžić, who was sitting across from me, said nothing. Neither did Krajišnik. „Show me the order.“ He said: „I left it at the hotel.“ I said: „Mr President, does Arkan have your order to come here?“ Karadžić said neither yes nor no, and remained silent.

 30. Za one koji nisu na “ti“ sa Engleskim,reci cu samo kratko;
  Bihac,Oluja itd….sve je bilo placeno debelom lovom,koju je uzeo najvjerovatnije Sloba,koji je usput pomogao oluju i sve ostalo iz pozadine.
  Medjutim djeton je bio dogovoren davno prije dejtona,ko je jos sve ucestvovao ostavicu svima da nagadjaju.
  Linija razgranicenja se znala davno a zadatak Arkana i njemu slicnih je bio da snadbiju municijom i oruzjem V koprus te da stvore nered i paniku,razbiju komandu VRS,i u krajnjem slucaju da primijene silu u slucaju da ljudi odbiju naredjenja i ne zele da se povuku.

 31. milanko, 21.05.2011. 16:41:12
  Poanta je ta da su ti ljudi radili za pare od nalogodavca.
  Za koga?Pa musterija je moglo biti jako mnogo.
  Druga poanta je ta da oni nisu stvarali Republiku Srpsku.
  RS je stvarao Srpski narod a ne oni koji su je blatili i to je ono sto u fbih ljudi ne mogu da shvate.
  RS je rezultat vjekovne teznje Srba sa podrucja BiH za slobodom.
  Druga stvar,sto je sad mozda i nebitno,Srbi nisu nikad bili protiv same BiH i da je Alija imao drugaciji pristup,vjerovatno bi se BiH odvojila i mirnim putem ali naravno da bi se neka vrst Srpske autonomnosti morao uvaziti.
  Da,prljavstina je bilo,kao i u svakom ratu.
  Krajnji zakljucak je taj da prestavnici Muslimana u BiH,mozda nikad nisu ni imali zelju a mozda ni dozvolu da pregovaraju sa Srbima.Novac je stizao(ajd.pogodite odakle)
  Slijevao se(pogodite kome).
  Crtanje map[a su bile diktirane(sta mislite od koga?)
  I treca stvar je veoma bitna…..
  Dokle god jedna strana misli da je nekakav pobjednik u necemu(mislim na obe strane),grdno se vara.
  Izguile su obe strane mnogo toga i zaludno je zivjeti u zabludi da je neko nekog pokorio,jer je to i nemoguce.
  Kao sto je nemoguc ni nekakav multikulturalni zivot(bar ne onakav kakvim ga neki zamisljaju).
  Moguc je dogovor.Dogovor bez ustezanja,okolisanja,skrivanja prljavstine pod tepih i tome slicno.Dogovor bez pritisaka sa strane,isto kao sto ukucani samo mogu svoje probleme rijesiti a komsija kad se krene uplitati,to je vec tezi slucaj.

  Razlog sto sam naceo ovu temu je taj,da sam zelio ukazati da svi moraju uvidjeti svoje greske.Ja sam bivsi borac VRS i bio sam sudionik mnogih desavanja(nazalost).
  Nakon svega ovoga,mogu samo reci da oni koji misle da bi pregazili jendostavno cijelu BiH ’92 ili Banjaluku ’95 ,ne samo da grijese,nego ne shvataju da se silom nista ne moze rijesiti i da su te stvari poput bumeranga,koje se neprestano vracaju i vracace se.
  Jedni su imali zelju da budu samostalni od drugih,drugi od trecih i tako redom.Zasto nekome nesto osporavati?
  Osporavati neciju volju je bilo ludo od strane Srba a istop toliko ludo od strane Muslimana.
  A oni koji pricaju o;“bosnjastvu“kao naciji,genocidima,nacistima i fasistima itd,itd,ne zele dobro toj BiH.
  Prica o gradjanskoj drzavi je velika utopija(bar ovdje,bar u narednih najmanje 100godina).
  Zasto uporno vracati se na jedno te isto mjesto,umjesto nekog konstruktivnog dogovora?
  Zato me Lagumdzija (primjer),koji se sluzi necistim “taktikama“,nebi li dosao do nekog cilja(a toliko j eprivodan),slusajuci njegove “odvale“ najvise podsjeca na ovog gore na slici spocetka rasprave,koji se definitivno izgubio u vremenu i prostoru.

 32. не знам.. ја јесам за грађанску опцију.. јер свака друга ми је смијешна.. не мора то бити на нивоу БиХ – тамо нека остане како је.. али, зашто не имати грађанску оцију у ентитетима.. па, нека се странке пререгиструју.. нека се одреде идеолошки.. овако све демократске а нигдје демократије..рецимо СДС е право православно-хришћанска странка – па нека се тако и назове а тако и друге. социјалистима забранити да користе назив социјалистичка партија -под хитно. ДНС – назвати странка једног лица – и то лица са чудном биографијом, итд. итд..
  ја нисам имао вјековну тежњу да се одвајам или спајам од било кога или било с ким.. то можда неки који читају литературу од прије 2 вијека..овај рат је био чисто претварање друштвене у приватну својину – ко каже другачије лаже. народ као народ – навијачки настројен. нашла се три кретена и ето..
  сада како стари стоје Дејтон је ОК.. а ја се никада нећу одрећи БиХ.

 33. @jahac

  Da da apsolutno se slazem.

  To sto je Dudak rekao Milovanovicu da od „njegovih“ kupuje oruzje to nije niakava tajna, pa to ti covjece ja i govorim u prethodnim testovima samo sto svima vama podrobnije objasnjavam kako se kompetan sverc odvijao!

  – procitaj malo podrobnije sta sam napisao i vidjeceas o cemu se radi, negdje gore sam detaljno opisao kako su poslovi sklapani izmedju vasih i nasih na rejonu Bugari koji bio glavni punkt doture prijeko potrebne municije!

  Arkan nije bio dio tog sverca i dolazi tek nakon sloma VRS bas kako bi uspostavio red i napravio front otpora i donekle je cak i uspio.

  Svercovanje je bio biznis odredjen za Legiju i jos nekoliko njegovih ukljucujuci i izvjesnog Kostica (mozda grijesim prezime) koji je i poginuo oko Bihaca i po kome je mjesto obuke crvenih beretki u Beogradu dobilo ime po njemu. Sviju njih je doveo FIrket Abdic i debelo ih platio da rtatuju protiv 5og Korpusa a kad su uvijedli da ne mogu pobijediti 5 korpus i da bi mogli izgubiti zivu glavu oni ostaju sto duze i zaposjedavaju najvaznije puktove kako bi ostvarili ogromno profiterstvo (rijec je o stotinama miliona DM). Nakon sto ih Oluja sviju razbija i nakon sto 5 korpus preuzima ofanzivu i u roku od samo 2 dana osvaja Bosanski Petrovac i Kljuc i nezaustavljivo napreduje do Sanskog Mosta. Tada Milosevic salje samoncijativno Arkana i njegovu gardu na ratiste u krajini uprkos protivljenju Milovanovica i Karadzica. Ipak dolaskom Arkana mijenja se situacija i njegovi svjezi borci uspooravaju napredovanje 5 korpusa pruzajuci dostojan otpor a isto tako Arkan je licno hvatao uspanicene borce VRS koji su bezlgavo bjezali te ih sisao na celavo i vracao na liniju, tako da Sanski Most 5 korpus osvaja tek mjesec dana poslije. Uvijedjevsi da ne moze zaustaviti napredovanje 5og korpusa i Arkan se povlaci sa prostora. Dalje 5 korpus napreduje prema Prijedoru i napokon ofanziva 5 koprusa biva zaustavljena potpisivanjem Daytona.

  Da kojim slucajem Milosevic nije poslao Arkana i njegovu gardu napredovanje koje je bilo izrazeno u prva dva dana osvajanjem 10 000 kvadratnih km nastavilo bi se i jacim intenzitetom i u narednim opracijama a ovako dolaskom Arkanavaca njihov otpor biva slomljen tek mjesec dana poslije i to tek kad je 5 korpus sa jugoistoka u pravcu tzv brda Smaje dobio podrsku 7og koprusa i HVO-HV uspijevaju poraziti Arkanovce i uci u Sanski Most a onda nastaju i zestoke borbe u samom gradu koje su trajale 2 dana, mnogi su tad poginuli na obje strane….

 34. @jahac

  Tek sad vidim da i ti govoris da je Arkan dosao uprkos protivljenju Karadzica i to jeste tako, gore sam ti i napisao kako je to sve se odvijalo….

  13.09 1995 godine kako je 5 koprus krenuo u ofanzivu od linije koja se nalazila samo nekoliko km od Bihaca, probivsi tu liniju VRS je bila totalno razbijena i nije pruzala dostojan otpor sve dok Arkan nije dosao i poceo tuci pripadnike VRS koji su bjezali sto dalje borbenih dejstava i nasilno ih vracao da pruzaju otpor. Da se to nije desilo vjerovatno nikakav jaci otpor ne bi bio ni pruzan i 5 koprus bi neometano napredovao brzinom kojom je i napredovao prva dva dana a to znaci da bi 5 dan bili u Banja Luci da nije bilo Arkana!

 35. @milanko

  naravno da je smijesna svaka druga opcija osim gradjanske i aspolutno se slazem sa tobom. Ovdje zive tri naroda sasvim legitimno i zagarantovanom konstitutivnoscu. Budemo li se prepucavali ko je veci Srbin, Bosnjak ili Hrvat u tome ce obicni gradjani, bosanci i hercegovci i propadati sve dublje a sve vise ce nas vehabije i ko zna kakvi radikalni pokreti jacati u Bosni.

  Neko gore rekao je kako smo mi u bihacu ratovali sa svojim narodom tj. autonomasima, po meni od 1992 godine svi u bosni su ratovali sa svojim narodom, ratovali sa dojucerasnjim komsijama, radnim kolegama itd. Svi smo mi zivjeli ovdje jedni pored drugih cineci gradjanstvo BiH bez obzira na vjeru, naciju, boju koze……

  Svi mi imamo jednako pravo na Bosnu i to mora biti osnova svakog daljeg napretka!

 36. rixadu, 21.05.2011. 17:56:06
  Ne lupetaj.
  Vidim i nisam se iznenadio sto sve pogresno tumacis i totalno naopako.
  Arkan je poslan sa zadatkom da Banjaluka padne.Ne bih rekao da se Karadzic protivio tome.
  To su neki drugi planovi o podjeli Bosne bili u igri i ti planovi su utemeljeni Karadjordjevom.
  Cijelo vrijeme su u igri bile dvije opcije.Zapadna dejtonska i domaca “vraijanta“,puka podjela,prema kojo bi zapad trebao pripasti Hrvatskoj a Istok Srbiji.Mozda bi vama ostalo nesto u sredini.
  Na srecu sprijecen je takav razvoj dogadjaja i ipak se iz mrtvih vratio dejton(za cije detalje se znalo a toga se plasilo Paljansko rukovodstvo,jer su po svaku cijenu htjeli da zadrze Sarajevo.
  Pa sta mislis zasto bi HV ucestvovala u agresiji da nije toga.Sat mislis zasto su poslije dejtona vracene mnoge opstine?
  Arkan je dozivio neuspjeh zahvaljujuci prisebnosti VRS i Milovanovica,koji je sabrao dva i dva.
  Upravo takvo misljenje sto si rekao u poslednjih par komentara,najvise i steti istoj toj BiH za koju se toliko zalazes.Romanticarska dusa jeli,to se vidi ali moras malo mucnuti glavom kad pricas o ovako osjetljivim temema.

  milanko, 21.05.2011. 17:43:51
  U vecini bitnih stvari se slazemo i normalno je ocekivati da je jedan dio ljudi u BiH svim srcem opredjeljen za tu drzavu i to meni nije sporno,medjutim ja cu opet istaci ono sto sam govorio s pocetka.Iako vama ne izgleda tako,BiH nije toliko mrska ni Srbima nikad bila ali znamo kakva.Drzava koja uvazava prava i,i,i…
  Mozemo mi pricati koliko hocemo o gradjanskim opcijama,medjutim tako nesto definitivno nije jaca strana u ovoj “prokletoj avliji“.To je utopija ,kojoj bih ja stavio znak jednakosti sa ,recimo;Jugoslovenstvom.
  Mozemo se ja i ti sloziti da ljude ne treba dijeliti po ovome ili onome,nego po nekim drugim krakternim osobinama,medjutim u praksi,na duze staze se pokazalo da trajno funkcioniranje tako neceg najvise ovisi o novcu.
  Cim toga nema,nema ni skrupula ni morala ni nicega,(poput nevoljnog braka).Brak u kome nema razumijevanja ili nekog drugog vezivnog tkiva,ne opstaje bez love i cim malo zaskripi,puca.
  Zakljucak je,kad neko pita;“dali je moguce?“,….ja bih rekao,da,moguce je.
  Medjutim oni koji gaje simpatije prema ovoj “avliji“imaju ujedno i najvecu odgovornost i morace ako im je tsalo progutati “gorku pilulu“ i zauzeti sasvim drugi stav.
  Iako to mozda nekome smijesno zvuci ali cu reci;ako vam je stalo do Bosne i Hercegovine,podrzite Republiku Srpsku.
  Razmislite zasto.

 37. у праву сте.. економија диктира све. али, Јахач, екстремисти ће увијек наћи начин да дијеле народ.. ако не по националној припадности а онда по томе ко је „аутохтони“ а ко није.. према томе, пристајање на подијеле те врсте значи прихватање моћи екстремиста свих врста.
  друго, ја никако нисам против Републике Српске – напротив. сматрам да је сасвим у реду да срски народ има своју административну јединицу и да је изграђује. Међутим, не пристајем на то да ме неко прави нечијом дијаспором. Ја тачно знам своје поријекло и ја немам другу државу осим БиХ – а нисам муслиман. Пристајањем да будемо нечија дијаспора само дајемо легитимитет разним струјама из Србије да нас користе као монету за поткусуривање за своје политичке циљеве. Слажем се да Бошњаци треба да промијене свој став и да они сада одлучују о будућим правцима. Жао ми је што није урађен попис – који би помогао да се многе ствари сагледају из здравијег угла. И, да, сматрам да е грађанска опција једина здрава опција.

 38. milanko, 22.05.2011. 09:45:39
  Ne slazem se sa gradjanskom opcijom nikako,bar ne u ovom trenutku i ne vidim tu opciju ni u nekoj daljoj buducnosti.
  Ono sto Evropa “vidi“kao gradjansku opciju,nije ono o cemu ti pricas.Evropska “gradjanska opcija“ je ,ako se gleda kroz prizmu poslednjih dogadjanja cak brutalnija od nase.Primjer,ako zelis da budes gradjanin Njemacke,moras nauciti Njemacki jezik,koji je usput i jedini sluzbeni.
  Ta Euro,nazovi gradjanska opcija je izmisljena laz pod cijim plastom se krije tzv.“prilagodjavanje“,citaj Germanizacija.
  Ali da ne duljim,smatram da mi nikako ne mozemo biti Srbijanski materijal za podkusurivanje.To se mozda desavalo prije,medjutim,vec sam naglasio u komentarima da je Srpski narod u RS dovoljno osvijescen da se brine sam o sebi i to je vise puta dokazao,pogotovo poslije rata.
  Nekih kontakata i saradnje sa Srbijom ce svakako biti,kao i odredjenih turbulencija,koje su moguce ali mi smo odavno sudbinu uzeli u svoje ruke i to je vidljivo u svim aspektima.Sjeti se samo pokusaja nametanja Ekavstine u skolama kao nekog primjera.Mi smo takodje specificni i kao takvi,mozemo opstati,jedino ako istrajemo u svojoj specificnosti.
  STo se tice autohtonosti,autohtoni smo itekako,medjutim ima tendencija,koje naravno plasira neko sad,dali po zadatku ili sta vec,medjutim mislim i nadam se da ce na duze staze ce takve stvari isceznuti poput mjehura od sapunice.Pa upravo zato sam i skrenuo paznju na tendenciozno samoproglasenje bosnjastva,koje je direktno okrenuto upravo protiv ove zemlje,njenih naroda i gradjana i oni koji su bili moderatori takve ideje,ubijedjen sam ne zele dobro nikome a kamoli nekoj iole stabilnoj zemlji.

 39. па, не знам, Јахач, колико си упознат са образовним системом код нас.. али, рецимо моје дијете говори све више екавских ријечи.. питање је колико је то превазиђено..на жалост, увијек су народи који живе удаљени од онога што сматрају матичном земљом били ревноснији у одржавању нечега што сматрају „националном“ културом.. до границе комедије..сами ћемо себи одсјећи грану на којој сједимо.. али, хајде.. ваљда људи не вјерују док на властитој кожи не искусе посљедице свог дјеловања.. слажем се с тобом у већини питања..ја грађанском опцијом сматрам постојање странака са асно профилисаним идеолошким и другим програмима на основу који се гласачи одлучују.. то нема везе са постојањем или не постојањм народа.. и не смета ми да се зове ко како хоће.. па и Бошњаци бошњацима иако је то украдена одредница која се у одређеним историјским раздобљима појављивала као ознака за све народе који одје живе.. али, биће какоће бити.. можемо му трљати колико хоћемо..

 40. @Jahac

  Bio sam na licu mjesta i znam sta govorim a vidim da ti ne znas sta govoris, kazes poslan da padne Banja Luka. To je cista glupost bas iz osnovnog razloga kojeg cu sad objasniti;

  Milosevic nakon Oluje je shvatio da je san o velikoj Srbiji unisten, ne zbog same oluje vec zbog cinjenice da je Oluju odobria ambasada SADa i zbog cinenjenice da su Hrvati nabavili najsavremeniji raketni sustav postavljen za protiv zracnu odbranu ukoliko krenu Migovi iz Srbije (tada Jugoslavije) kao i nevjerovatnu artiljerijsku kontrolu koja bi zasutavila tenkove M84 na koridoru preko posavina-podrinje-SAO krajina. Jedino sto je mogao je poslati Arkana i gardu da sacuva u Krajini sta se moze sacuvati. Vojni vrh VRS nije imao dovoljno ljudstva da zakrpi rupe jer bi morao oslabiti neki drugi front a na svakom dijelu fronta je preijetila slicna ofanziva ovoj koju je trenutno izbvodio 5 korpus ili nastavak Oluje preko Save u Bosnu i presjecanje koridora koji je cuvao 1 KK VRS i 16 M brigada (samo jedan mali dio tog koprusa prelazi na krajisko ratiste)… Cilj Milosevica nije bio da se spasi SAO ili RS vec da sprijeci egzodus naroda i talas izbjelica koji bi zapljusnuo Jugoslaviju- cilj je bio da se spasi Srbija od humanitarne katastrofe!

  To su ti Jahac cinjenice koje ti govorim iz prve ruke!

  A sad cu ti otkiriti i jednu tajnu kako bi otklonio svaku sumnju o Banja Luci.

  Sam napad na Banja Luku zahtijevao bi obimnu pripremu i za zauzimanje jednog takvog grada u tom momentu 5 korpus nije imao niti snage niti dovoljni artiljerijski ni ljudski kapacitet. Jedina sansa je bila udruzena akcija HV,HVO, 5.korpus + dijelovi ostalih korpusa ABiH koji bi se morali pregrupisati i prelocirati iz srednje bosne u zapadnu Bosnu.
  Polako dolazi zima, Banja Luka nije malen grad tako da bi opasno prijetilo da nastane od Banja Luke novo Sarajevo pa da se prvo mora srusiti svaka zgrada da bi se osvojila.

  Tu bi i nasih i vasih izginulo ko u ceceniji a Srbi su planirali braniti Banja Luku svim i svacim i tu bi im bilo posljednje pravo utvrdjenje. Njima je cilj bio odbrana Banjaluke i koridora! To ti garantiram!

  Hvala Bogu pa je potpisan Dayton jer bi u nastavku rata, u tim borbama izginulo ljudi jos duplo!

 41. @milanko
  Kao prvo Milanko jako mi je drago vidjeti da imas veoma racionalan stav o svemu ovom sto se danas desava u BiH i zelim ti samo reci da vecina ljudi iz FBiH ima isti i stav

  Ova zemlja je i Srpska i Hrvatska i Bosnjacka. Ova zemlja je svih onih koji su rodjeni i zive u BiH bez obzira kako se zovu ili kako hoce da se zovu!- to mora biti osnova!

  Nisu ljudi optereceni sa tim desavanjima o proslosti, sa osmanlijama, drugim sv ratom itd, dahijama, ustasama, cetnicima ili sta ti ja znam sta jos.

  Istina, ima i u mom narodu radikalaca tipa Sime ili Boze koji ce tebe smatrati i nazivati svakakvim pogrdnim imenom bas kao sto mene ovdje nazivjaju i vrijedaju pojedinci ali u nekom prije postu ti si jasno definirao fasizam i njegovo prepoznavanje nije tebi strano a ti pojedinci i nisu nista drugo nego rezidua fasizma koja je i harala 90ih godina i gurnula nas u rat! Takvih pojedinaca ima jos uvijek u svakoj drzavi gdje je fasizam u proslosti uzimao maha ali oni nece pokolebati da vjerujem da je suzivot moguc. Cak sto vise on jeste moguc i on se odvija, sve bolje i bolje! Bas zahvaljujuci ljudima poput tebe koji nisu zadojeni mrznjom ili ideologijom fasizma koja unistava svaki humani stav ovdje!

 42. milanko, 22.05.2011. 10:39:55
  Znam sta zelis da kazes,spominjuci stranacke opredjeljenosti,samo…moras da shvatis da je to kod nas jos uvijek spansko selo a osim toga,jos uvijek nismo rijesili mnoge probleme,bas one o kojima mi polemisemo cijelo vrijeme.Zapadni Balkan ce biti jos jedno vrijeme prostor gdje i ekoloski pokret prekonoci promijeni performans,boreci se za nacionalni interes.Dok se ne rijese neke stvari jer se narod jos uvijek plasi mnogocega.
  Ne znam gdje zivis i da ti pravo kazem nepoznata mi je ta prica o ekavici i u skolama i u okolini.Bar u banjaluci je tako.Osim jednog kratkog vremena poslije rata,kad su spikeri na silu pokusavali da izgovore nekakve polurazumljive recenice prozete nepravilnim ekavstinom.
  Za mene licno ekavstina je cisto slavenski uticaj Hrvata,Slovenaca,Podravaca,kao i sjeverne Srbije i taj izgovor se pokusava nametnuti autohtonim Srbima juzno od Save,medjutim ja ne vidim u tome uspjeh.
  Takodje ,mene ne interesuje dali si Srbin ili Musliman ili mozda Hrvat,ukoliko imas realno razmisljanje.

  rixadu, 22.05.2011. 11:41:23
  E rixi,uf…
  Iz prve ruke 🙂
  E odavno nisam nesto bolje cuo.
  Jaoj,sto se ti sada ispromasivao…
  “Milosevic nakon Oluje je shvatio da je san o velikoj Srbiji unisten“
  Kakav Slobo,toga covjeka nije uopste interesovalo Srpstvo ni Srpski narod.On je pokusavao da bude drugi Tito a glumom o toboznjoj zabrinutosti sa Kosovske Srbe,mislio je da ce ga to lansirati kao “spasioca Juge“,pocevsi prvo sa Srbijom,pa je odbacen kao takav,cak i u Srbiji.

  Nemoj dalje rixi,tvoje konstatacije su u jnajmanju ruku smijesne.U Slobodanovoj blesavoj glavi je bila ideja da preseli komplet Krajinu i jednu i drugu direktno na Kosovo i tako “rijesi“ Balkansko pitanje.
  Pitaj ljude sta im je receno cim su presli Racu(iz prve ruke)B-)
  Osim toga sta bi znacilo ovo;“nastavak Oluje preko Save u Bosnu“?
  Bas lupas.Hrvatska se iovako ionako kompromitovala agresijom na SRK,protjerivanjem svojih vlastitih zitelja te uzescem u agresiji u Banjaluckoj Krajini.I ti mislis da bi Hrvatska vojska presla Savu?Cak i da se ne plase medjunarodne zajednice,sta bi im bio cilj?Zatvoriti koridor da niko ne moze izaci?
  Nemoj vise molim te,pocinjem imati dojam da diskutujem sa nekim srednjoskolcem…
  Raketni sustav???Jos smjesnije.Cesto odem u Zagreb,i za tvoju informaciju,cova,koji je bio dosta visoko rangiran u HV,mi(iz prve ruke)pokazuje slike “drvenog raketnog sustava“,koji je napravljen od ciste jelovine i prefarban u sivu boju.?!Cilj im je bio zastrasivanje neprijatelja
  B-)
  E moj rixi…ajde radije da se vratimo na fudbal:)

 43. @jahac

  „Osim toga sta bi znacilo ovo;“nastavak Oluje preko Save u Bosnu“?“

  vidim da nisi nikako upucen ali evo:

  HV je poslije Oluje aktivno presla u BiH i zajedno sa HV napredovala prema Banja Luci iz pravca jug preko Manjace. Jos prije nego sto ce doci na Manjacu iz Hrvatske su usli i osvojili Kulen Vakuf. Licno smo se mi iz 5og koprusa spojili sa njima nigdje kod Martin Broda. Hrvatska vojska je aktivno ratovala u BiH i davala artiljerijsku podrsku gdje god je 5 koprus to trazio od njih. Jos mi je svjeze sjecanje njihovih VBRova koji ispred nas bombradiraju Srbe i tako nam olaksavaju napredovanje!

  Tek negdje pred prekid ratnih dejstava izostaje podrska HV u artiljeriji. Mi smo tad vec bili orijentisani prema Prijedoru tako da sam tek kasnije cuo o cemu je rijec. HV se povlaci iz BiH jer je tako naredio Tudjman. Dva dana poslije mene u rovu docekuje potpisano primirje koje ce kasnije prerasti u daytonski mirovni sporazum. Jos se sjecam kako su ispred nas Srbi pucali u zrak svim i svacim zbog kraja rata, Znali su da su bili razbijeni, na radio stanici priejdora cujem molbu njihovog spikera da narod ne napusta grad, da ne bjezi, neki se lik javlja i pita da li stvarno moze da raspakuje kofere ili ga to muslimani lazu:).

  HV je itekako ratovao u BiH i to nije tajna, ovo sto ti pricam potvrdice ti svaki pripadnik VRS koji je tad bio na liniji B. Novi- Prijedor (Ljubija)-Banja LUka. Koliko se sjecam tad su bili sansku brigada koja je bila razbijena kozarska, nesto tvrdji borci, banjalučka laka brigada mislim cetvrta…..

  Sto se tice HV ne samo da su aktivno ucestovvali u sadejstvu sa 5 korpusom u BiH nego smo i mi jos kadv je krenula Oluja napali polozaje SAO krajine i usli u Hrvatsku sve do plitvica na taj nacin olasavajuci HV u Hrvatskoj i razvalceci vojsku SAO Krajine. Pa cak smo kad smo oslobadjali Kladusu poslali Amirove momke da napadnu sa teritorije Hrvatske na Kladusu.

  E moj Jahacu:)

 44. @jahac
  “ bio dosta visoko rangiran u HV,mi(iz prve ruke)pokazuje slike “drvenog raketnog sustava“,koji je napravljen od ciste jelovine i prefarban u sivu boju.?!“

  E moj Jahacu da ti samo znas sta su imali ovi momci iz HV od naoruzanja…….
  To da je tako davno bi se ukljucio u punom kapacitetu 1. KK na zapadni front prema 5 korpusu i prema HV-HVO i ne bi ostao da brani od vitalnog znacaja za Srbe koridor Posavina- Podrinje a i krenuli bi MIGovi iz Srbije ne samo na Bosnu vec i na Hrvatsku!

 45. @jahac

  „I ti mislis da bi Hrvatska vojska presla Savu?Cak i da se ne plase medjunarodne zajednice,sta bi im bio cilj“

  Vec je polovinom septembra pokusan napad iz hrvatske preko granice na Bosanski Novi preko Une, ali tu je HV dozivio poraz od VRS. I ovu informaciju provjeri kod nekog ko se borio na tom frontu!

  Sve sto sam ti rekao ukljucujuci i ovo mozes provjeriti kod nekog od svjedoka sa vase strane!

 46. rixadu, 22.05.2011. 14:10:55
  Dobro si rekao,“pokusali“.Naravno da znam zato.
  Kakvi Migovi?Pa cijela SFRJ je imala par Migova.
  A vec je bila uspostavljena zabrana zone letenja,cak i da je po tvojoj masti Milosevic i zelio da digne svojih par Migova.
  O cemu ti to?
  Ali nije bitno,pricao si o velikoj operaciji HV a ne o kratkorocnom “upadu“
  Brkas babe i zabe rixi…

 47. @jahac
  ahahaha pa ti bas nisi u toku:)….

  Nvescu nekoliko netacnih tvojih kostatacija, ne znam ko te je samo tako pogresno informisao;

  prvo kazes da Hrvati ne bi isli preko granice na Bos. Novi; to ti je netacna kostatacija jer su vec bili pokusali, pa onda kazes u zadnjem postu da znas da su pokusali… malo si tu konfuzan

  Druga netacna konstatacija je zabrana letova ona jeste postojala ali se nije postovala…. Djelovali su Srpski avioni 3-4 puta po bihacu i cazinu tokom 1994 godine koji su polijetali sa udbine. Onda su su ga NATO unistili…..

  treca tvoja netacna konstatacija da su Hrvati ofarbanim drvetom zasutavili Srbe. Eh, zar se moze jedna akcija poput Oluje sprovoditi na takav nacin. Nadalje najelitniji korpus VRS je cijelo vrijeme ostao na koridoru da ga brani. Ne znam gdje si crpio podatke i ko ti je bio izvor ali nista od navedenog nije ti tacno!

 48. rixadu, 22.05.2011. 17:03:41
  Rekao sam ti da si pricao o velikoj operaciji HV a ne o kratkorocnom “upadu“
  A koji su to avioni sa Udbine biliB-)?
  Dvokrilci,Orlovi ili Migovi?B-)
  Ne brkaj babe i zabe opet…

  “se krsilo na svim stranama!“
  Znam da je Ali bio majstor krsenja primirja i sveg moguceg.
  Cini mi se da si ti gledao dnevnika HRT-a i to u velikim kolicinama.Eto odakle ti pogresne informacije.

  Sta je ovo sad,igramo se igre besmislenih tvrdnji.
  Za tvoju informaciju,bio sam jedan od aktera vecine tih dogadjaja a to sto si ti pod velikim uticajem(prvenstveno Hrvatskih)medija,sta mogu ali kad vec pricas,daj malo konkretnije ili bar neka zvuci logicnije ako nista drugo.

 49. @jahac
  Koji su avioni bili!? pa to sigurno bolje znas od mene jer su ti informacije one sa vijesti i dnevnika.
  Kad su rokali po Bihacu i kasarnoj Adil Besic nisam vidio sa zemlje, nisam ni se ni potrudio nego posto poto cucno u rov i molio Boga da ne krene po Grabezu rokati:).

  „sto si ti pod velikim uticajem(prvenstveno Hrvatskih)medija“
  ahahahaha haj mi molim te reci koje su to hrvatske medije objavile:
  1. da HV ratuje po Bosni
  2. da je 5 korpus usao duboko u Hrvatsku i spojio se sa HV u plitivicama (ono sto si vidio na tv kako se sastajemo n granici je samo za Hrvatske medije bilo)
  3. da je HV zauzeo Klen Vakuf
  4. da se je cak borio sa 5 korpusom u ne znanju na ostrelju jer su mislili da su VRS. (mada je moguce da je HV to svijesno uradio jer je htio zauzeti bitnu kvotu ali je 5 korpus bio brzi)

  Govorim ti o nekim desavanjima na zapadnom ratistu gdje i sam i ja boravio….. u medijima ovo sigurno nema moj Jahacu:)… zato ti je nelogicno.

 50. 5. Da su konstatno pruzali artiljerijsku podrsku 5om koprusu.
  6. Da je 5 korpus upao u Kladusu iz Hrvatske

  Moj Jahacu Komanda 5og koprusa je znala da krece Oluja i prije nego sto su HV vojnici znali gdje idu. Pa sta mislis kako to da smo i mi u isto vrijeme napali polozaje SAO Krajine kad i HV iste?!… Moj Jahacu:). to tebi zvuci nelogicno meni ne

 51. rixadu, 22.05.2011. 20:31:07
  Opa,nemoj zajebavati.Sta je u toj prici novo?
  Pa i ptice na grani znaju da je HV izvrsila agresiju na BiH.
  Svi znaju da je V korpus nacinio seriju zlocina na dcivilnim stanovnistvom u Hrvatskoj krajini.
  Srbi iz bivse SAO Krajine davno rade na prikupljanju dokaza za te akcije.
  Ja sam samo cekao da mi ti konacno priznas da je Atif Dudakovic ratni zlocinac i drago mi je da mi to potvrdjujes.
  Medjutim,vidim da ne poznajes mnoge elementarne stvari,tako da imam dojam da si ti ipak neki student,koji je samo iscitao puno propagandnog Hrvatskog materijala.
  Avioni tipa MIG,su koristeni samo u podrucju Vukovara i nigdje vise.A na Udbini ih nikad nije bilo.
  Mozda si vidio svapske avione,pa si se usro.Ne boj se rixi,svabe su na vasoj strani.
  Te bajke o padu Banjaluke se mogu svesti na dvije rijeci ili tri;“ podjela Bosne u Karadjordjevu“.
  Ni to nije novo i to ti cijelo vrijeme i pricam,medjutim ti si jos uvijek,vidim pod uticajem Hrvatskoh “kronicara rata“,koji zvacu o izmisljenoj “hrabroj akciji Hrvatskih bojovnika u Krajini i dalje“.
  E moj rixi.Pa da si se malo bolje raspitao i pricao sa tim istim Hrvatskim vojnicima,cuo bi na koji nacin su ulazili u Krajinu prvenstveno.Autobusima su isli,cestom,kao na ekskurziji od tacke A do tacke B.
  SVe ostalo su u stvari bili zlocini nad civilnim stanovnistvom,ukoliko je neko okasnio u konvoju ili im nij ebilo javljeno na vrijeme i slicno.
  Slicno se desavalo i na nasoj strani od Glamoca pa sve do Manjace.
  Sve te akcije su bile koordinirane na relaciji Tudjman-Milosevic i pojedinih struktura unutar same RS i to sam ti vec objasnio.
  Samo sto niko nije ocekivao da ce neko iz RS,stati tome na put,jer mnogim Srbima nije odgovarala takva podjela BiH,gdje bi zapadni dio pripao Hrvatskoj ,negdje do Doboja a istocni dio Srbiji.Kao sto Srbi nisu htjeli ici na Kosovo,kako je to Slobo “velikodusno“ponudio.
  To je sukob sa Arkanom i potvrdio,medjutim stranci su se vec umijesali i nije bilo vremena za kontraofanzivu.
  Osim toga stranci su vec nacrtali mape i samo je bilo pitanje vremena kad ce se potpisati mir a Milosevicev plan je bio da se te mape izmijene i pristupi rjesenju tipa;“pojeo vuk magarca“,naselivsi krajinu i Banjaluku na Kosovo,zelio je izmijeniti dejton imape onako kako se sa Franjom bio dogovorio.Srecom razvoj situacije na terenu se podrzao inostranu varijantu,jer se Krajina“nije povlacila dovoljno brzo“.Sta ti mislis rixi?Jeli bolja Slobina od inostrane varijante mirovne inicijative?

 52. @jahac

  Niko ne spominje niakakve zlocine vec pricam o slamanju 2 KK korpusa. Nisi ratovao pa i ne mozes znati neke detalje o ratu….

  Ako je ko cinio zlocine nek odgovara, neki momci iz 505. su i osudjeni zbog zlocina. AKo su im dokazani zlocini nek sluze sad svoje kazne. Ja znam da mogu mirno spavati zbog svoje uloge u ratu.

  „Pa da si se malo bolje raspitao i pricao sa tim istim Hrvatskim vojnicima,cuo bi na koji nacin su ulazili u Krajinu prvenstveno.Autobusima su isli,cestom,kao na ekskurziji od tacke A do tacke B.“

  To sto su ti pricali izbjeglice iz SAO Krajine sam ti detaljno objasnio u nekom prethodnom tekstu kako i zasto je to bilo tako, glavnina snaga je je bila uperena prema nama olaksavajuci HVu posao.

  „Pa i ptice na grani znaju da je HV izvrsila agresiju na BiH.“

  U prethodnim testovima mi govoris da upravo ti nisi znao za dejstva HVa u Bosni. Onda kad ti govorim kako su HV napali Bos Novi govoris o kratkotrajnom upadu u BiH…. evo ti jos jedna iformacija; HV ti je ratovao duze u Bosni tri puta duze nego sto je trajala i sama Oluja:)!

  Usotalom i o Banja Luci sam ti pricao zasto nije napadnuta i kad bi tek mogla biti napadnuta sa ciljem osvajanja.

  U prethodnom tesktu sam ti naveo 6 stvari o kojima pricam i koje nisu nijedni mediji objavili. Takvo nesto ti moze potvrdititi samo pripadnik 5og korpusa, 1 KK ili 2 KK VRS ili HV odnosno HVO

  Sve sto sam naveo je kratki rezime desavanja u periodu od Oluje do Daytona sto se tice zone odgvornosti 5og korpusa a sto nije bilo u medijima!

  Cilj mi je bio podsjetiti na desavanja u tom periodu. Dosta stvari iz tvog zadnjeg posta sam objasnio u prethodnim na ovoj temi tako da si vec poceo ponavljati a ja nemam namjeru opet objasnjavati….

 53. rixadu, 23.05.2011. 10:55:13
  “HV ti je ratovao duze u Bosni tri puta duze nego sto je trajala i sama Oluja“

  Nek si ti nama objasnio da je Hrvatska izvrsila agresiju na Srpski narod 😀

  Pa naravno da Hrvatska nije mogla izvrsiti direktan frontalni napad u Posavini,jer nije imala cime.
  Opet cu ti reci.Pokusaj naci nekog pravog ucesnika oluje,pa vidi sam sta ce ti reci.
  A sto se tice izbjeglica,mozes pitati i njih,na koji nacin se provodila evakuacija i ko i kako je dosao da ih obavijesti da se mora ici na Kosovo.

  A zlocini,sto ste je V korpus ucinio na podrucju Hrvatske i Banjalucke Krajine,rekao sam ti vec da se ni ja ne ponavljam.Dokumentacija je pozamasna.
  Pitacu te par pitanja,kad Atif i drustvance dodju na optuzenicku klupu i to u Banjaluku.
  Dodik je pripremio teren.

 54. ma bjezi Jahac ti bi sa mnom do sutra razglabo:)
  @jahac

  „Nek si ti nama objasnio da je Hrvatska izvrsila agresiju na Srpski narod „

  Hrvatska nije izvrsila agresiju na Srspki narod jer je agresija napad na drugu drzavu a posto vi niste tada priznavali BiH niti bili njena legalna medjunardno priznata oruzana postrojba vi ste bili paravojska tako da nije rijec o agresiji, S druge strane cijelo vrijeme su Marticevci djelovali preko Pljesavice iz Hrvatske na BiH ali ni to nije agresija vec je rijec o paravojnoj formaciji a ne o legitimnoj vojsci RH…

  rekao sam ti vec gore, svi su krsili i granice i primirja i zabrane letova. Jedino mi nismo djelovali avionima al mozda i bi da smo ih imali:)

  Sto se tice zlocina, u toj podnesenoj dokumetaciji su i one snimke na kojima ko fol Dudakovic naredjuje ubijanje dvojice ratnih zarobljenika a ono ispade ti zarobljenici i dan danas zivi:). Na taj nacin su se jako kompromitovali oni koji su i podnijeli takve „dokumente“… ne treba nikog osuditi na osnovu takvih izmisljotina!

  Daleko od toga da nije bilo zlocina……. bilo je hapsenja pripadnika 5 korpusa sto govori da jeste bilo zlocina, neki su i osudjeni, protiv nekih se vode postupci…..

  Ko je god cinio zlocine nek odgovara i da Bog da svi bez obzira kojoj vojsci priapdali odgovaralu za svoja zlodjela!

 55. @jahac

  a i 5 korpus je presao granicu sa Hrvatskom i usao duboko u njihov teritorij….. naravno i mi smo krsili medjunarnodno priznate granice:). Nisam ja to tebi priznao to je opste poznato vec 15 godina:)

  Nemam vise nista reci na tu temu koja se odnosi na razdoblje izmedju Oluje i Daytona, mislim da je najbolje da je zakljucamo

  Primjetio sam da tebi uposte nije bitno ovo sto pisem vec ustvari da se prepires sa mnom a ja nemam namjeru upustati se u takvo nesto!

 56. rixadu, 23.05.2011. 15:47:04
  A agresiju je izvrsila JNA,koje je bila legitimna vojska Srbije,sta li?
  Jos si pod uticajem medijske kampanje,koju su zapoceli Janezi u Sloveniji,koji su prvi sokirali tadasnju javnost izjavom da je JNA….okupatorska vojska!
  Pa kako vas nije sramota.Ma dobro ti nisi Slovenac i sigurno si premlad da se sjecas takvih stvari,pa uopste ti nije jasno ko je u stvari poceo rat u bivsoj SFRJ,pa zaredao po republikama.
  I tu te razumijem ,ne nzas,ali ne razumijem da se slijepo drzis samo jedne verzije.
  Kakva crna legitimnost ustaske paravojske.Pa vise je Srpska vojska bila legitimna sa obe strane nego taj emigrantski,placenicki sljam.Pitaces se zasto?
  Pa mi smo ustali u odbranu svog naroda,koji je bio pod agresijom,dok je cilj tih paravojsku bio ciscenje Srba do Drine.U tome je problem rixi,problem je sto ste vi stali u stranu tih “legitimnih“ ustaskih paravojski.
  I zasto?
  Zbog te popisane Evrope.
  Zbog svapskih obecanja i slicno.
  Eto zasto.
  I kao da je bitno uopste u to vrijeme gdje su bile ove smijesne granice.
  Moj rixi,posto sam ja opbozavaoc skupljanja pecuraka,treba da znas da ja ujutro u to vrijeme probudim se u SRBiH i odem u sumu u Hrvatsku da poberem pecurke,i do vece se vratim.
  Obistini se ona Copiceva posalica,kada kaze da su za poljara Lijana cule sve drzave odavde do Bihaca.
  E moj rixi,dzaba vam sto Evropa.
  Cuj me sad,i upamti.Ako za se 10-tak godina ne zakuva u toj vasoj Evropi,ja cu licno otici tom ludjaku sa gornje slike da mi skine glavu.
  Isti entuzijazam ste imali ’41,kad ste mislili da nema jaceg od Hitlera.J***ala vas ona baba Mekrelova.

 57. @jahac
  „A agresiju je izvrsila JNA,koje je bila legitimna vojska Srbije,sta li?“

  BiH je tuzila Srbiju zbog agresije i izgubila je presudu…

  kad bi se vise postovale presude manje bi bilo nesporazuma!

  „Cuj me sad,i upamti.Ako za se 10-tak godina ne zakuva u toj vasoj Evropi,ja cu licno otici tom ludjaku sa gornje slike da mi skine glavu.“

  ja sam i zaboravio za ovu babarogu sa teksta:)

 58. @jahac
  To ti je generealiziranje jako opasno. Zamisli da ja sad tebi kazem da si genocidas jer su tamo neki u pozivajuci se u ime Srpstva pocinili GENOCID. PA bi sad jel, trebali ispastati svi Srbi na SVIJETU zbog najvecegzlocina poslije Drugog sv rata.

  Svijet drugacije gleda na nase probleme. „Oni“ su nas problem i dok ga ne rijesimo BiH nece u evropu. Tako gleda svijet a ti iz svog sela kako ti hoces…
  Dok neojacamo drzavu to jeste dok nerealiziramo potrebne reforme odbrane, sugrnosti, pravosudja nama svakako nema EU…. Sve to trazi EU od nas i na planu je njena realizacija.

Оставите одговор