Тихић: СДА неће пристати на уцјене

Предсједник СДА Сулејман Тихић рекао је синоћ да је та странка отворена за учешће оба ХДЗ-а у новом сазиву Савјету министара БиХ, али да неће пристати на уцјене, нити ће допустити блокирање рада институција БиХ. Током Тихићевог опроштајног сусрета са амбасадором Њемачке у БиХ Јоахимом Шмитом, највише ријечи било је о актуелној политичкој ситуацији у […]

уторак, мај 17, 2011 / 09:36

Предсједник СДА Сулејман Тихић рекао је синоћ да је та странка отворена за учешће оба ХДЗ-а у новом сазиву Савјету министара БиХ, али да неће пристати на уцјене, нити ће допустити блокирање рада институција БиХ.

Током Тихићевог опроштајног сусрета са амбасадором Њемачке у БиХ Јоахимом Шмитом, највише ријечи било је о актуелној политичкој ситуацији у БиХ и формирању Савјета министара, саопштено је из СДА.

Амбасадор Шмит рекао је да у Берлину више нико не разумије зашто БиХ до сада није добила Савјет министара.

"Европској унији потребне су позитивне вијести из и о БиХ, јер ваша земља и грађани то уистину заслужују. Нема никакве сумње да све земље региона имају и морају имати европску будућност, само ако то оне желе", навео је њемачки амбасадор.

Током сусрета, Тихић је рекао да је "БиХ нажалост још увијек талац реликата политике из Карађорђева", за коју, како је рекао, вјерује да је одавно напуштена у Загребу, па и Београду.Оставите одговор