Босић: Више нећемо нудити уступке као на састанку у Брчком

Предсједник СДС-а Младен Босић упознао је њемачког амбасадора Урлику Марију Конц и политичког директора Министарства иностраних послова Њемачке Николауса Граф Ламбсдорфа да је главни проблем неформирања Савјета министара у Федерацији БиХ и поручио да СДС више неће нудити сличне уступке као на недавном састанку у Брчком. "Ово је била једнократна понуда за СДА и за […]

четвртак, септембар 29, 2011 / 18:46

Предсједник СДС-а Младен Босић упознао је њемачког амбасадора Урлику Марију Конц и политичког директора Министарства иностраних послова Њемачке Николауса Граф Ламбсдорфа да је главни проблем неформирања Савјета министара у Федерацији БиХ и поручио да СДС више неће нудити сличне уступке као на недавном састанку у Брчком.

"Ово је била једнократна понуда за СДА и за СДП која се не одбија и СДС више неће радити на иницијативама у том смјеру", рекао је Босић новинарима у Бањалуци.

Он током данашњег састанка са њемачким дипломатама нагласио да је главни проблем неформирања Савјета министара у односима између СДП-а и два ХДЗ-а.

Босић је поновио да су у Брчком СНСД и СДС направили уступке и понудили два пакета у рјешавању овог питања, прецизирајући да су ове двије странке из Српске понудиле бошњачким странкама Министарство иностраних послова плус два министра или четири преостала министарства.

Одговарајући на питање да ли очекује пријетње међународне заједнице због неформирања Савјета министара, Босић је рекао да је добио увјерење да се странци неће мијешати и да то питање зависи од домаћих институција.

"Ако неко други из ФБиХ буде имао иницијативу о формирању власти нека јавно каже, а ми се нећемо одазивати на састанке које немају резултата ", нагласио је Босић и поручио да странке из Српске не сносе одговорност за формирање Савјета министара.

Он је закључио да је та одговорност у ФБиХ, односно на СДП и СДА, који треба да сносе посљедице.



Оставите одговор