Босић се дописује са Башићем

Предсједник Српске демократске странке и посланик у Представничком дому ПС БиХ Младен Босић упозорио је привременог предсједавајућег Представничког дома Аднана Башића да би могао бити одговоран за блокаду институција уколико не закаже наставак конститутивне сједнице Представничког дома ПС БиХ. У писму упућеном Башићу, Босић је поново затражио заказивање наставка конститутивне сједнице Представничког дома ПС БиХ. […]

недеља, мај 15, 2011 / 18:19

Предсједник Српске демократске странке и посланик у Представничком дому ПС БиХ Младен Босић упозорио је привременог предсједавајућег Представничког дома Аднана Башића да би могао бити одговоран за блокаду институција уколико не закаже наставак конститутивне сједнице Представничког дома ПС БиХ.

У писму упућеном Башићу, Босић је поново затражио заказивање наставка конститутивне сједнице Представничког дома ПС БиХ.

А у писму пише

Поштовани, захваљујем Вам се на одговору везаном за нашу иницијативу за заказивање наставка конститутивне сједнице Представничког дома ПС БиХ и скрећем Вам пажњу да, према Уставу БиХ и Пословника о раду Представничког дома ПС БиХ, постоји јасна процедура начина конституисања Представничког дома и избора његовог Колегијума, за чију реализацију не постоји ниједна препрека.

Члан 4. Пословника о раду Представничког дома недвосмислено одређује да сваки посланик има право да предложи предсједавајућег и два замјеника из реда различитих народа, те да уколико не буду у првом кругу изабрани потребном већином слиједе консултације и други круг гласања, без обзира на то да ли је постигнут међустраначки договор или не.

Стога Вас позивамо да, у складу с Уставом и Пословником о раду Представничког дома, у најкраћем року закажете наставак сједнице и омогућите завршетак конституисања дома и избор Колегијума. Цијенимо Вашу жељу и добру намјеру да омогућите вријеме за разговоре и постизање договора око избора руководства, али Вас подсјећамо да је од 10.фебруара 2011.год., када је одржан посљедњи консултативни састанак представника странака, прошло три мјесеца, што је било више него довољно времена да се постигне међустраначки договор.

Како он није постигнут, те пошто то и није никакав услов у пословником прописаној процедури избора Колегијума, очекујемо да поступите у складу са својим законским обавезама.

Како сте за спровођење процедуре конституисања и избор руководства Представничког дома једино Ви задужени, као привремени предсједавајући, очекујемо да у најкраћем року и испуните ту дужност. У супротном би политички фактори који желе блокаду конституисања ове и осталих институција на нивоу БиХ, могли Вашу привремену функцију злоупотријебити за своје циљеве.Оставите одговор