БОРС: Сарића не да су морали пустити, већ га нису смјели ни хапсити

Борачка организација Републике Српске /БОРС/ оцијенила је да је потпуно очекивана одлука да полицијски генерал Горан Сарић и шест његових сабораца буду пуштени да се бране са слободе и поручили да, када би било правде, нико од њих није ни требао да буде притворен.

петак, децембар 10, 2021 / 18:38

Из БОРС-а је саопштено да је генералу Сарићу до сада два пута суђено и да се увијек одазивао на судске позиве, а у оба суђења је ослобођен.

"Све ово, као и тешко здравствено стање генерала Сарића, довољан су разлог да он није ни требао бити притворен и не можемо вјеровати да је толика нехуманост показана према лицу које је два пута суђено и ослобођено и које је у тешком здравственом стању", указује се у саопштењу.

Из БОРС-а су навели да је невјероватно колико су правосудни органи БиХ у посљедње вријеме ухапсили српских бораца под сумњом да су починили ратне злочине.

"Стиче се утисак да правосуђе БиХ ради на норму када су у питању оптужнице против српских бораца протеклог рата", истиче се у саопштењу.

Из БОРС-а наглашавају да догађаји који се у посљедње вријеме дешавају у континуитету показују да Суд БиХ није објективан према српским борцима, између осталих и предсједнику БОРС-а, због чега би најбоље било да је овај суд организован на нивоу Републике Српске.

Полицијски генерал Горан Сарић пуштен је да се брани са слободе, као и остали којима је Суд БиХ заједно са њим одредио притвор, потврдио је Срни генералов син Владимир Сарић.

Породица Горана Сарића предала је жалбу на одређивање притвора уз потребну документацију, апелујући да Суд БиХ омогући генералу Сарићу одговарајуће лијечење.

Сарићев син Владимир изјавио је јуче на конференцији за новинаре у Бијељини да се његов отац већ три године бори са опаком болешћу и да има 23 тумора.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су 3. децембра на подручју Бијељине и Сокоца седам лица која су, према наводима Тужилаштва БиХ, осумњичена за убиство 22 лица бошњачке националности у Бијељини током 1992. године. Њима је Суд БиХ одредио једномјесечни притвор.Оставите одговор