БОРС: Сарића не да су морали пустити, већ га нису смјели ни хапсити

Борачка организација Републике Српске /БОРС/ оцијенила је да је потпуно очекивана одлука да полицијски генерал Горан Сарић и шест његових сабораца буду пуштени да се бране са слободе и поручили да, када би било правде, нико од њих није ни требао да буде притворен.


Славиша Марковић: Откако су рекли да СИПА неће поступати у Српској, хапшења су све учесталија

Откад су почеле најаве да ће СИПА-и бити забрањено дјеловање на територији Републике Српске и да ће МУП Републике Српске спријечити да СИПА хапси наше грађане, хапшења су све учесталија. Прије неколико дана је ухапшено девет лица на подручју Новог Града, а данас седам на подручју Бијељине и Сокоца, рекао је потпредсједник ПДП-а Славиша Марковић.

Повреда части: Државна заједница БиХ мора исплатити одштету српском генералу полиције

БиХ правоснажно мора пензионисаном генералу Полиције Републике Српске Горану Сарићу да исплати надокнаду због претрпљеног душевног бола и повреде угледа, части и слободе, одлучио је Уставни суд БиХ. Уставни суд БиХ је, одлуком коју је донио прије два дана, одбацио апелацију Правобранилаштва БиХ и потврдио рјешење Суда БиХ из децембра 2019. године.


Ко ће Сарићу и другим Сарићима платити одштету?

Суђење Горану Сарићу је трајало око четири године, а затим га је тзв. Суд БиХ ослободио је првостепеном пресудом. И ником ништа? Српски политичари су поново показали да су само брбљивци. Нема никог да заштити војнополицијски врх који нас је бранио у рату.СИПА ухапсила Горана Сарића

Генерал полиције Републике Српске, Горан Сарић, ухапшен је јутрос у Бијељини, сазнаје Срна у изворима Агенције за истраге и заштиту.