Бореновић: Сад се види да је намјера власти била да развлачи укидање акциза

Показало се врло штетним то што је СНСД у Парламенту БиХ срушио законе о укидању акциза и смањењу стопе ПДВ-а. Умјесто да грађани плаћају гориво сада већ 50 фенинга јефтиније, због неразумне одлуке СНСД-а плаћају изузетно високу цијену горива, што наравно има ланчану реакцију на цијене свих производа а, прије свега, на животни стандард грађана – рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

четвртак, април 7, 2022 / 13:37

Бореновић је рекао да је јасно да свако поскупљење значи и веће пуњење буџета, те да само неодговорна власт не враћа новац грађанима који су пунили буџет.

– Види се да је намјера власти била да развлачи укидање акциза и смањење ПДВ-а, са намјером да до тога упоште не дође. Неопходно је укинути акцизе на гориво на 6 мјесеци, смањити ПДВ на млијеко, брашно, со, производе од брашна, уље, пшеницу, лијекове, храну за бебе, ортопедска помагала, сјемена, садни материјал… То је најбоља и најдиректнија помоћ народу и привреди који су суочавају са огромним посљедицама дивљања цијена – поручио је Бореновић.Оставите одговор