Боксит за девет мјесеци остварио добит од четири милиона КМ

Компанија "Боксит" из Милића за 9 мјесеци ове године остварила је добит од око 4 милиона КМ. Из ове компаније данас је саопштено да је тиме настављен вишегодишњи тренд успјешног пословања и постигнити изразито добри финансијски резултати. У саопштењу се истиче да су ови резултати постигнути упрскос свјетској економској кризи, поремећајима и проблемима на тржишту […]

среда, октобар 31, 2012 / 14:46

Компанија "Боксит" из Милића за 9 мјесеци ове године остварила је добит од око 4 милиона КМ.

Из ове компаније данас је саопштено да је тиме настављен вишегодишњи тренд успјешног пословања и постигнити изразито добри финансијски резултати.

У саопштењу се истиче да су ови резултати постигнути упрскос свјетској економској кризи, поремећајима и проблемима на тржишту и повећању обавеза по основу пореза пореза и доприноса, као и расту цијена енергената и других репроматеријала.

"Остварена добит је на нивоу планиране, али је неупоредиво већа у односу на исти период прошле године, када је исказан и мањи губитак", наведено је у саопштењу.

У "Бокситу" наглашавају да је у производне програме у секторима "Производња хране", "Дрвопрерада" и "Рударство" инвестирано више од 4 милиона КМ, и то искључиво средстава из властитих извора.

"Уредно су измириване обавезе према запосленима, уз просјечну нето-плату од око 850 КМ, те према добављачима, фондовима, буџету и пословним банкама са којима је остварена веома успјешна пословна сарадања", наводи "Бокситова" Служба за односе са јавношћу.

Упркос томе што "Боксит" више потражује него што дугује, улагањем значајних средстава у припрему и производњу руде, обезбијеђене су залихе на лагерима веће од 120.000 тона, чија је вриједност око 8 милиона КМ.

Ове залихе, које су веће него икада до сада, омогућиће да се стратешки купац, Фабрика глинице "Бирач" из Зворника, уредно снабдијева и у зимском периоду, наводи се у саопштењу.

Из Компаније "Боксит" изражавају очекивање да ће и зворничка фабрика, након значајних технолошких побољшања и других мјера које се предузимају, бити у прилици да уредније измирује обавезе.Оставите одговор