"Боксит": Почетак године бољи него лани

Компанија "Боксит" из Милића остварила је у првом кварталу ове године приход који је за пет милиона КМ већи него у истом периоду лани, пребацила производни план за 10 000 тона руде, те дала више од пола милиона метара кубних откривке на рудним лежиштима. У првом кварталу ове године посао у Компанији добило је 65 […]

понедељак, мај 2, 2011 / 14:54

Компанија "Боксит" из Милића остварила је у првом кварталу ове године приход који је за пет милиона КМ већи него у истом периоду лани, пребацила производни план за 10 000 тона руде, те дала више од пола милиона метара кубних откривке на рудним лежиштима.

У првом кварталу ове године посао у Компанији добило је 65 нових радника, од којих највећи дио у производним секторима, саопштено је из Службе за односе са јавношћу милићке Компаније.

У саопштењу се наводи да је јуче на Тари одржано засиједање Скупштине акционара "Боксита", на којој је усвојен извјештај о раду Компаније у прошлој и план пословања у овој години.

На сједници је одлучено да се половина остварене добити у 2010. години у износу вишем од 510.000 КМ исплати акционарима у виду дивиденде, а друга половина остави на рачуну Компаније као нераспоређена добит.

Планирано је да "Боксит" у 2011. години произведе и испоручи зворничкој Фабрици глинице "Бирач" 450 000 тона руде, те одстрани око два милиона кубних метара откривке.Оставите одговор