Бирмингем: Троје погинулих у нередима

У немирима у британском граду Бирмингему погинула су три лица, саопштила је полиција. Према изјавама очевидаца, на њих је налетио аутомобил док су штитили стамбене заједнице од насиља. Током ноћи у неколико енглеских градова забиљежени су спорадични случајеви насиља. У Лондону, гдје је распоређено 16 000 полицајаца, било је мирно, након три узастопне ноћи немира […]

среда, август 10, 2011 / 13:31

У немирима у британском граду Бирмингему погинула су три лица, саопштила је полиција.

Према изјавама очевидаца, на њих је налетио аутомобил док су штитили стамбене заједнице од насиља.

Током ноћи у неколико енглеских градова забиљежени су спорадични случајеви насиља. У Лондону, гдје је распоређено 16 000 полицајаца, било је мирно, након три узастопне ноћи немира током којих су млади подметали пожаре и разбијали имовину скоро без икаквог отпора.

Градоначелник Лондона Борис Џонсон затражио је од владе да поново размотри планове за смањење броја полицајаца, што је најављено у склопу мјера за смањење буџетског дефицита.

Током ноћи, насиље је забиљежено и на југу Енглеске, у Западном Бромвичу и Вулверхемптону. На полицијску станицу у Нотингему 30 до 40 нападача бацило је запаљиве бомбе. Полиција је саопштила да нико није повријеђен.

У области Токстет у Ливерпулу изгредници су запалили два ватрогасна камиона и аутомобил једног од ватрогасаца.

Нешто раније, око 200 изгредника разбијало је излоге и пљачкало продавнице. Полиција је саопштила да је ухапшено 47 људи у Манчестеру и Салфорду, а 37 у Токстету.

Пријављени су мањи изгреди у Бирмингему и Лестеру, Мидлендсу, Милтон Кејнсу, сјеверно од Лондона и Глочестеру.Оставите одговор