Бијељина домаћин инклузивних игара за дјецу са тешкоћама у развоју

У оквиру пројекта "Приближимо се", на Тргу краља Петра I Карађорђевића одржан је спортски инклузивни догађај за дјецу с потешкоћама у развоју.

уторак, септембар 26, 2023 / 17:08

Активност је реализована у сарадњи Града Бијељина, Амбасаде Италије у БиХ, Популационог фонда Уједињених нација (UNFPA), АК ,,Атлетик" Бијељина и Специјалне олимпијаде БиХ, а циљ је био стварање позитивних утицаја у борби против дискриминације, искључености, предрасуда и спречавања говора мржње.

Ову манифестацију отворио је савјетник градоначелника Радослав Остојић, поручивши да је инклузија свих слојева становништва у друштво врло битна и да због тога Град увијек радо пружа подршку оваквим пројектима.

У име Популационог фонда УН обратио се програмски аналитичар Хектор Рамирез.

– Представљамо "Фјужн фиеста" фестивал и, у оквиру њега, пројект "Зближимо се", који је финансирала Влада Италије, а имплементирала Амбасада Италије у БиХ и Популацини фонд УН-а. Бијељина је један од седам градова БиХ који су прихватили да организују ову манифастацију – рекао је Рамирез.

Извршни директор организације "Специјална олимпијада" Када Делић Селимовић рекла је да је данашња манифестација одржала континуитет активности и рада у сарадњи са Популационим фондом УН-а у који су укључени градови Сарајево, Источно Сарајево, Брчко, Бијељина, Босански Петровац, Тузла и Бањалука.

– Планирано је да сваки од ових градова буде домаћин и организује инклузивну кошарку или игру "три на три" односно "пет на пет". Уз велику захвалност Градској управи и координаторима, надам се да ћемо данас уживати у ономе што је циљ овог пројекта и да ће у свијет отићи лијепа слика из Бијељине, као и порука да се овдје о инклузији не прича, већ да се инклузија живи – поручила је Делић Селимовић.

У инклузивним играма учествовали су чланови АК "Атлетик", Дјеца са сметњама у развоју из Дневног центра, чланови Коалиције "Колоси" – удружења "Арта" и "Нада", ОФК "Јунајтед", као и кошаркашке екипе из седам градова.Оставите одговор