Бијела књига се отвара у уторак

Савјет страних инвеститора БиХ саопштио је да ће у уторак, 14. јуна, у Сарајеву представити публикацију Бијела књига за 2010/2011. годину. Бијела књига је публикација које се објављује на годишњој основи од чланова Савјета, а њена сврха је да сугерише властима БиХ које су приоритетне реформе, с циљем рјешавања кључних препрека за улагања. Бијела књига […]

недеља, јун 12, 2011 / 21:39

Савјет страних инвеститора БиХ саопштио је да ће у уторак, 14. јуна, у Сарајеву представити публикацију Бијела књига за 2010/2011. годину.

Бијела књига је публикација које се објављује на годишњој основи од чланова Савјета, а њена сврха је да сугерише властима БиХ које су приоритетне реформе, с циљем рјешавања кључних препрека за улагања.

Бијела књига за 2010/11. годину обухвата девет подручја – регистрација пословања, добијање боравишне и радне дозволе за стране држављане, порезе, добијање грађевинских дозвола, Закон о привредним друштвима, Закон о извршном поступку, као и Закон о ликвидацији компанија у Федерацији БиХ и Закон о стечају БиХ.

Поред старих препорука, чланице су одлучиле позабавити се и питањима извоза, као и тржиштем вриједносних папира, а чланови Савјета су идентификовали кратак попис реформи са предложеним рјешењима, који би се могли имплементирати у наредних 12 мјесеци.

Презентацију Бијеле књиге модерираће члан Управног одобра савјета Ђулио Морено, који је и шеф Канцеларије Европске банке за обнову и развој и извршни директор Савјета Бојана Шкробић, која ће представити кључне препоруке.

Присутнима ће се обратити и вршилац дужности шефа Делегације ЕУ у БиХ Ренцо Давиди, те федерални премијер Нермин Никшић.Оставите одговор