Каменован аутобус са дјецом српске националности

Непознати починиоци синоћ су у горажданском насељу Сплавиште, у Федерацији БиХ, каменовали аутобус којим су се дјеца српске националности из Основне школе "Јован Дучић" Чајниче, враћала са "Кидс фестивала", који се од 10. до 14. јуна одржава у Сарајеву. Јела Тупеша, учитељица Основне школе "Јован Дучић", која се налазила у аутобусу са још 37 ученика, […]

недеља, јун 12, 2011 / 21:40

Непознати починиоци синоћ су у горажданском насељу Сплавиште, у Федерацији БиХ, каменовали аутобус којим су се дјеца српске националности из Основне школе "Јован Дучић" Чајниче, враћала са "Кидс фестивала", који се од 10. до 14. јуна одржава у Сарајеву.

Јела Тупеша, учитељица Основне школе "Јован Дучић", која се налазила у аутобусу са још 37 ученика, узраста од трећег до петог разреда, рекла је да нико од дјеце није повријеђен, али да су малишани преживјели велики шок.
Управа школе осудила је овај инцидент, који је уплашио дјецу и не служи никоме на част, те затражила од полиције да пронађе и казни починиоце.0 КОМЕНТАРА

  1. Ово ће да буде све чешћа пракса. Горажде је мјесто у којем су почињени стравични злочини над Србима. Нико није процесуиран. Порука је да је то дозвољено и пожељно. Злочини су се наставили и послије рата. Мислим да је то баш у Горажду… цинизам иде до тога да су наредили протјераним Србима чије су куће порушили да сносе трошкове уклањања тих рушевина. Замислите ту ситуацију, о којој се недовољно говори!!! Порушили им куће и сада наплаћују казне Србима ако људи немају новца за уклањање рушевина. У Горажду се такође у српским повратничким насељима масовно праве депоније смећа!

  2. pa ja vec su se pojavili spodobe iz proslog rata koje ce kriviti neduznu djecu zbog stradanja njihovg naroda. Nesto primitivno ja dozivljavam na ovom forumu kad se god oglasim, gdje mene napadaju da sam ustasa i da mi je babo ubijao Srbe u drugom sv ratu…. a moj babo a kamo li ja ne moze se bioloski povezati sa stradanjem Srba 1941 godine.

    Primitivizam rules

    Nadam se jedino da ce pritivci biti pronadjeni…..

    Raduje me cinjenica da djeca iz Cajnica idu na kids fest u Sarajevo i sto se druze sa svojim vrsnjacima iz glavnog grada! Nadam se da ce se tradicija nastaviti jer djeca to zasluzuju!

Оставите одговор