БиХ, Споразумна Држава Страна

Рајко Васић нотира догађаје које види као доказ да српска конфронтација даје резултате у сразу са федералном страном преговарачког стола. Иако неки медијчићи, инструисани од истокалибарских политичара, или опсјењени под копреном Државе Голубице Са Башчаршије, ова синтагма је чиста исламофобија, молим официре ИЗ да ово и мене уврсте у иновирано ћаге о томе, пишу и […]

петак, септембар 23, 2011 / 07:32

Рајко Васић нотира догађаје које види као доказ да српска конфронтација даје резултате у сразу са федералном страном преговарачког стола.

Иако неки медијчићи, инструисани од истокалибарских политичара, или опсјењени под копреном Државе Голубице Са Башчаршије, ова синтагма је чиста исламофобија, молим официре ИЗ да ово и мене уврсте у иновирано ћаге о томе, пишу и говоре како Додик попушта, па Злајоглу иде Есдеесу, у Брчко, на ноге, и како ће Држава бити на ћару око пописа, око СФ, око државне помоћи…

Варају се. Па Инцко је, код Додика, у Бањој Луци, на истом мјесту гдје је била Баронеса, без њега, рекао да ће се борити за Јаку Републику Српску. А кад Инцко нешто каже.
Варају се и суштински.

Федерација попуша. А то значи да попушта Сарајево. Ни десет дана од Јахоринског Сестринског Самита на којем је Додик, а Босић потврдно климну главом, помињао 60 дана, Федерација је напунила костретне и зобене торбице милионима које је покрала из Заједничке УИО, Меморијалне Управе за индиректно опорезивање „Младен Иванић“, и донијела да врати. Биће још, каже Термин Никшић, чим експерти кажу да је добро срачунато, све у интересу Државе.

Затим. Тихић, онако тихићоидно снуждено, рекао да су министри СДА у НВФ били мало неконцентрисани око оног одбијања пуног пансиона из ИПА Садаке ЕУ, што мој и његов народ преводе као Усрали шефа и станицу.

Затим. Не мора баш члан 48. И тако.

Федерација је, Сарајево, чизна тебра, увидјела да је ушла у туђу расаду, занијела се у Интересу Државе. Сада је дошло вријеме да будемо Стране. А Стране не можемо бити ако је моја нога у твојој гредици и ако тражим да сам себи вежеш надлежности.

Босна и Херцеговина, та Дивна, Мила, Лијепа, Гиздава Насеобина сложена је државна заједница, митско биће, пола федерација, пола конфедерација, састављена од Страна Потписница које су постале Стране Творитељице. Сви би требали да се понашају у складу са тим. И Инцко, нарочито сада када је дошао Соренсен.

БиХ је Споразумна Држава Страна.

А то значи сваког дана и у сваком погледу Стране треба да се споразумијевају.

Или Свакосебица.Оставите одговор