Берлускони затражио повјерење са своју владу

РИМ – Италијански премијер Силвио Берлускони рекао је данас, обраћајући се Сенату у Риму уочи гласања о повјерењу влади у парламенту, да је политичка стабилност неопходна у периоду економске кризе. Берлускони је у говору пред горњим домом парламента рекао да би било "лудо" стварати политичку кризу у садашњој ситуацији и апеловао на посланике да буду […]

понедељак, децембар 13, 2010 / 15:15

РИМ – Италијански премијер Силвио Берлускони рекао је данас, обраћајући се Сенату у Риму уочи гласања о повјерењу влади у парламенту, да је политичка стабилност неопходна у периоду економске кризе.

Берлускони је у говору пред горњим домом парламента рекао да би било "лудо" стварати политичку кризу у садашњој ситуацији и апеловао на посланике да буду "политички одговорни" и поново укажу повјерење његовој влади.

Гласање о повјерењу Берлусконију заказано је за уторак у оба дома италијанског парламента, а до кризе владе дошло је после повлачења његовог дугогодишњег блиског савезника Ђанфранка Финија.

Берлускони има довољну већину у Сенату, али после разлаза с Финијем, нема довољан број гласова у доњем, Представничком дому парламента.Оставите одговор