Барашин: Посебан тим се бави "Прислушкивањем"

САРАЈЕВО – Тужилаштво БиХ формирало је посебан тим који истражује аферу "Прислушкивање" која се односи на објављивање нелегално прислушкиваних телефонских бројева у "Независним новинама", потврдио је главни тужилац БиХ Милорад Барашин. Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ поднијела је Тужилаштву БиХ кривичну пријаву против НН лица које је "Независним новинама" уступило доказе о телефонским бројевима лица осумњичених за […]

среда, април 27, 2011 / 10:45

САРАЈЕВО – Тужилаштво БиХ формирало је посебан тим који истражује аферу "Прислушкивање" која се односи на објављивање нелегално прислушкиваних телефонских бројева у "Независним новинама", потврдио је главни тужилац БиХ Милорад Барашин.

Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ поднијела је Тужилаштву БиХ кривичну пријаву против НН лица које је "Независним новинама" уступило доказе о телефонским бројевима лица осумњичених за криминал, које су под присмотром.

Барашин је навео да су у тиму тужиоци Тужилаштва БиХ и инспектори Агенције за истраге и заштиту БиХ.

"Активно се ради на расвјетљавању тог догађаја. Потребно је утврдити откуд бројеви у новинама, ко је дао те бројеве и јесу ли сви ти бројеви заиста из наредби Суда БиХ и осталих агенција. Одговорни ће бити процесуирани", изјавио је Барашин за "Дневни аваз".

Он је рекао да нису тачне инсинуације да Тужилаштво није ништа одрадило.

"Нико не прикрива тај случај. Пласирају се инсинуације да Тужилаштво није ништа одрадило. То није тачно! Чим се сазнало за тај догађај, одмах, првог дана формиран је спис и на предмету се ради. Предмет није стављен у сто, као што нам се покушава ставити на терет", рекао је Барашин.

На питање да ли је објављивање бројева у "Независним новинама" нанијело штету истрагама Тужилаштва БиХ, Барашин је истакао да то не може тврдити док се не види како је и шта рађено.Оставите одговор