Бања Лука: Зимско радно вријеме за кафане

Угоститељски објекти на подручју Града Бањалука од данас ће радити по зимском радном времену, што значи да ће радити краће за један час. Од данас престаје да важи закључак градоначелника по којем су од 1. јуна до 30. септембра сви угоститељски објекти на подручју града могли да раде сат дуже у односу на радно вријеме […]

субота, октобар 1, 2011 / 12:07

Угоститељски објекти на подручју Града Бањалука од данас ће радити по зимском радном времену, што значи да ће радити краће за један час.

Од данас престаје да важи закључак градоначелника по којем су од 1. јуна до 30. септембра сви угоститељски објекти на подручју града могли да раде сат дуже у односу на радно вријеме прописано одговарајућом одлуком.

У складу с тим, ресторани, угоститељски објекти за исхрану и пиће и угоститељски објекти за пиће радним данима моћи ће да раде од 7.00 до 23.00 часа, викендом од 7.00 до 24.00.

Диско-барови, диско-клубови /дискотеке/, барови и ноћни барови радним данима радиће од 19.00 до 2.00 часа, викендом од 19.00 до 3.00, док ће радно вријеме угоститељских објеката смјештених у стамбено-пословним објектима колективног становања радним данима и викендом бити од 7.00 до 22.00 часа.

Угоститељски објекти којима је додијељен знак квалитета "златна кашика" и у зимском и у љетном периоду могу да раде један час дуже од осталих, то јесте радним данима до 1.00, а викендом до 2.00 часа.

Објекти који имају ову привилегију су "Мала станица", "Мала станица 2", "Мастер", "Прованса", "Стара ада", "Харизма", пицерија "Интермецо" и "Марчело".

Власници угоститељских објеката дужни су да се придржавају радног времена, уз обавезу поштовања јавног реда и мира, као и обавезу да се чујност емитоване или извођене музике сведе само на унутрашњост објекта.

За непоштовање радног времена казне су од 500 до 1.000 КМ за физичко лице, односно власника, а за правно лице од 1.000 до 7.000 КМ, с тим да се кажњава и директор од 300 до 1.800 КМ.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор