Бања Лука: Свечано именован стадион др Неле Карајлић

Од данас се Бањолучани могу похвалити нечим јединственим у читавом свијету – стадионом "др Неле Карајлић".

субота, новембар 28, 2009 / 17:14

Лауреат по којем ће овај спортски објекат носити име, др Неле Карајлић, у недељу ће са Емиром Кустурицом и својим "Но смокинг оркестра" одржати концерт у бањолучкој дворани Борик, а данас је био гост ФК Рекреативо, гдје је откривањем табле озваничио иницијативу за именовање стадиона "др Неле Карајлић".

Испред просторија клуба у Чесми се скупио поприличан број новинара и фоторепортера. Слика је била употпуњена са два транспарента од којих је на једном писало "Добродошли у Републику Српску", а на другом "Играмо за рају, занемарујемо тактику", крај којих су стајали навијачи и подмладак ФК Рекреативо.

Нешто прије поднева појавио се и очекивани и славни гост, један од оснивача "Новог примитивизма", члан некадашњих "Надреалиста", прве поставе "Забрањеног пушења", данас пјевач "Но смокинг оркестра", музичар и композитор, жива легенда – Ненад Јанковић, свуда и свима познат као Др Неле Карајлић.

Дочекан је пјесмама, које су му спјевали специјално за ову прилику чланови навијачке групе "Громада", са којима се усликао, попио пиво, а затим утврдивши како се "Нектар поправио", пожелио клубу да убрзо игра и Лигу Шампиона и захвалио се свима на дочеку.

Просторије клуба су биле мале да приме све представнике медија и заинтересоване посјетиоце на овом приликом организованој конференцији за новинаре, којој су поред Нелета присуствовали Александар Грбић- предсједник Рекреатива, Горан Арбутина – предјседник Скупштине клуба, Зоран Ђурић испред "Квин естраде" и менаџер "Но Смоукинг оркестра", Гане Пецикоза.

Др Карајлићу, након што се упознао са свим играчима, је уручена лопта са потписима играча, дрес клуба са бројем "10", а преузео је и онај са бројем "9" намијењен Емиру Кустурици који сутра стиже у Бању Луку. Обојица су именовани амбасадорима ФК Рекраетива, а Неле је обећао да ће Кусти његову плакету уручити на сутрашњем концерту у Борику. Услиједио је централни догађај-откривање плоче са именом стадиона "Др Неле Карајлић" у Чесми.

О тактици и плановима клуба из Чесме, те о евентуалним обавезама и привилегијама које сада као почасни предсједник има, Карајлић је одлучио да вијећа на "затвореној сједници" коју ће са играчима и руководством клуба одржати у ,како сам каже, најбитнијем дијелу клупске инфраструктуре – бифеу.Оставите одговор