Бања Лука: Паркинг апарати против државних празника

Паркинг се не плаћа недељом и државним празником, осим ако га платите?! Бањолучки паркинг апарати су својеврсне замке за немарне грађане или странце. Како Ваш новац овим, машинским путем, бесповратно одлази у буџет града, и то само на основу ваше неопрезности? Дакле, дођете у Бању Луку недељом или државним празником у неку од двије зоне […]

уторак, мај 10, 2011 / 14:44

Паркинг се не плаћа недељом и државним празником, осим ако га платите?!

Бањолучки паркинг апарати су својеврсне замке за немарне грађане или странце.

Како Ваш новац овим, машинским путем, бесповратно одлази у буџет града, и то само на основу ваше неопрезности?

Дакле, дођете у Бању Луку недељом или државним празником у неку од двије зоне наплате паркинга, паркирате и кренете до аутомата за наплату паркирања. Таман док убацујете конветибилну марку или више њих, угледате натпис да је паркинг бесплатан тај дан!

Међутим, прекасно. Паркинг апарати немају систем за блокирање или поврат новца на дан када је паркинг бесплатан и аутоматски вам куцају карту за паркирање.

Јуче је био 9. мај, Дан побједе над фашизмом, а то је као што знамо, државни празник.

Једна суграђанка нам је доставила своју карту за паркирање у Српској улици у 16.33 часова, 9.05.2011. године, питајући се како то да "апарати наплаћују" паркинг и за државни празник.

Е, па, апарати су криминалци и крадљивци јер раде против градске уредбе. Зато, чекајући софтвер (или одлуку) који ће то онемогућити, опрезно са сићом и овим дигиталним лоповима.0 КОМЕНТАРА

 1. Шта се сад ви буните? Апарати су сјајни, они прогутају кад ВИ убаците господо! Ако вам је баш стало до правде и поштења, ви њему разбијте онај соларни пуњач и онда сте у добитку B-)

 2. Шта је овде спорно? Па фино пише на плавој табли кад се пакинг плаћа а када не. Ако неко не зна кад је празник, па и треба да плати кад је глуп и неинформисан. То што су људи лијени и што им је мозак искључен већину времена, није им крив апарат.

 3. Хахаха, па шта хоћете? Ваљда, ако немате довољно опште културе да знате који су државни празници, купите новине или гледате дневник, па начујете нешто о томе. Ако вам ни то није довољно, онда плаћајте! Нема ту крађе, нико вам не захтјева да плаћате, не блкирају вам возило. Можете ви и недељом ,,хранити“ апарат кованицама до миле воље ( истина, обрачуна вам за понедељак, јер је довољно добар да вам не узима паре и за ту глупост, али свеједно, неће ,,пљунути“ новце назад ).

 4. Ања, Ања… Опет ти браниш власт. 🙂

  Ово је са стране логике глупо и непотребно, али у Европи и Америци за овакве ствари тужиш државу и узмеш јој добре паре. Никад држава нема разумјевања кад ја морам платити неку административну таксу и уредно ми то испостави без питања да ли сам ја негдје погријешио неку баналну ствар.

 5. Господо, ви који критикујете власт, у овом случају никако нисте у праву. На табли се јасно види кад се плаћа а кад не. То што су људи чобани и не знају да читају, сами су криви.

 6. Опет ти критикујеш власт без повода! Ја константно овде тврдим да нам је то највећи проблем и да је баш то разлог због којег ће ови, исти, владати још дуго.

  Не постоји никаква могућност да се било ко тужи. ЈАСНО је истакнуто када се паркинг плаћа, када не.

 7. Нисам мислио да ће доћи дан кад ћу критиковати неки чланак на фронталу, нити да ћу се у било чему слагати са људима којима је власт мила, попут Ање и сличних, али ето, још један доказ да човјек стално и увијек може погријешити…

  Онај ко је писао ово је требао прво провјерити постоји ли уопште техничка односно софтверска могућност да се апарати искључују односно, да не примају новац. У том случају би овај чланак био оправдан.

  Овако, исти личи на многобројне чланке у којима се спекулише о теорији завјере, а у коју лично, не вјерујем баш претјерано. Зашто?

  Па, хиљаду пута сам био у ситуацији да кажем људима да је празник, да не бацају паре, и још уз то покажем им таблу гдје то пише, а послије гледам, и то са невјерицом, како опет, и поред мог упозорења, убацују паре у аутомат!? 😮

  Дакле, у информационом друштву, информисаност је основа свега! А и није свака власт увијек и стално крива за све! 😉

 8. не постоји софтверска могућност код бистроумних српчића, кад треба отети новац. али ѕато кад треба наплатити, нађе се рјешење, плати се нека од фирми које се баве софтвером па се пљачка народ.

 9. Отели новац? Опљачкали народ? Свашта! 😀

  Па баш зато што се не питам и јесмо у оваквој позицији. То су исти они који подмићују љекаре, професоре, медицинске сестре, који плаћаји без поговора, то је иста она наша филозофија и менталитет својствен само нама овде, да неко нпр. може константно да повећава цијену хљеба и да људи само одмахују руком… Нико никоме није ништа отео. Јасно пише када се плаћа, када не. Научите да водите рачуна о својим правима, да трежите заштиту истих када заиста постоје рсзлози, а не када их једноставно нема!

Оставите одговор