Бакир брани СНСД од опозиције: Нису издајници, исти сте

БАКИР Изетбеговић, предсједник СДА, рекао је да опозиција у Републици Српској нема разлога да предсједника СНСД-а Милорада Додика назива издајником због споразума који су њих двојица потписали са лидером ХДЗ-а Драганом Човићем.

четвртак, август 8, 2019 / 16:04

Изетбеговић је додао да је потписани споразум важан искорак ка напретку и коначном функционисању власти.

"Па та опозиција је израдила данашњи план за АНП, јер су још формално у власти. Додик га само може прихватити као таквог или умањеног, односно редуцираног. Тако да је бесмислено да га они називају издајником", поручио је Изетбеговић.

Прије три дана Додик, Изетбеговић и Човић постигли су договор за формирање Савјета министара Босне и Херцеговине, те потписали Принципе за формирање власти на нивоу Босне и Херцеговине.

Према потписаном Споразуму, у случају неименовања Савјета министара у року од 30 дана од потписивања, потписани документ не вриједи.5 КОМЕНТАРА

  1. Када ће опозиција са обадвије стране Дрине, водити рачуна о националним интересима србског народа? А, не уживати у вазалним односима, независно са које стране долазили, дал’ из Сарајева, Берлина, Брисела или Вашингтона и у том хтијењу утркивати се ко је већи!?

Оставите одговор