Aвганистан: НАТО се извинио породици чије је чланове убио

Команда Међународних снага НАТО-а у Авганистану /Исаф/ упутила је извињење породици три цивила која су 26. јула убили припадници француског контингента Исафа у источној провинцији Каписа. У саопштењу се наводи да је амерички генерал Џон Ален у сједишту међународних снага примио чланове породица погинулих цивила. Три цивила, међу којима једна жена и дијете, погинули су […]

среда, август 17, 2011 / 11:55

Команда Међународних снага НАТО-а у Авганистану /Исаф/ упутила је извињење породици три цивила која су 26. јула убили припадници француског контингента Исафа у источној провинцији Каписа.

У саопштењу се наводи да је амерички генерал Џон Ален у сједишту међународних снага примио чланове породица погинулих цивила.

Три цивила, међу којима једна жена и дијете, погинули су а четири су рањена када су француски војници пуцали на возило које се кретало ка њима и није се зауставило.

"Генерал Ален је поновио да све цивилне жртве представљају трагедију и породицу увјерио да ће наставити да чине све како би се смањили губици током борбе против побуњеника", истиче се у саопштењу.

Према статистичким подацима УН, број убијених цивила у Авганистану премашио је 1 462 погинулих у првој половини године што је за 15 одсто више него у истом периоду 2010. године.

УН наводи да су за 80 одсто погинулих одговорни талибани.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор