Аустралија: Нормализација авиосаобраћаја

Авиокомпаније данас су дјелимично обновиле авиосаобраћај на аустралијским аеродромима, али су летови ка Новом Зеланду и Тасманији и даље суспендовани, јер су ветрови опет нанјели пепео из чилеанског вулкана. Аустралијске компаније Квантас и Вирџин увеле су јутрос летове из Аделаиде на југу земље. Авиосаобраћај на аеродромима у Мелбурну и Канбери биће обновљени током јутра, саопштиле […]

среда, јун 22, 2011 / 17:43

Авиокомпаније данас су дјелимично обновиле авиосаобраћај на аустралијским аеродромима, али су летови ка Новом Зеланду и Тасманији и даље суспендовани, јер су ветрови опет нанјели пепео из чилеанског вулкана.

Аустралијске компаније Квантас и Вирџин увеле су јутрос летове из Аделаиде на југу земље.

Авиосаобраћај на аеродромима у Мелбурну и Канбери биће обновљени током јутра, саопштиле су компаније Квантас и Џетстар, док ће авиопревозник Вирџин то учинити до поднева, пренјео је АП.

У Сиднеју и суседном Њукаслу планирано је да авиони полете данас послије подне.

Летови ка Новом Зеланду и Тасманији остаће суспендовани, због пепела који се вратио у тај ваздушни простор.

Авиони компаније Ер Њу Зиланд су на територији земље данас нормално функционисали, али се очекује да ће облак пепела стићи изнад Новог Зеланда до послије поднева, што би могло да изазове поремећаје у авиосаобраћају, пренео је Ротјерс.

Ендрју Тупер, из аустралијске Канцеларије савјетодавног метеоролошког центра за вулкански пепео, изјавио је да је облак пепела већ обишао два круга око планете и да је мало вјероватно да ће направити трећи круг.

„Ерупција вулкана и даље траје, али не на истом нивоу. Веома је необично да облак пепела напарави два круга”, рекао је Тупер.Оставите одговор