Монтевидео, Бог те видео на фестивалу у Москви

Филм "Монтевидео, Бог те видео" редитеља Драгана Бјелогрлића биће приказан у оквиру главног такмичарског програма 33. међународног филмског фестивала у Москви, који сутра почиње, најавила је продукцијска фирма "Интермедиа Нетворк". Бјелогрлићев редитељски деби биће у конкуренцији са још 16 остварења за статуу "Светог Ђорђа", а то ће уједно бити и свјетска премијера филма, који је […]

среда, јун 22, 2011 / 17:01

Филм "Монтевидео, Бог те видео" редитеља Драгана Бјелогрлића биће приказан у оквиру главног такмичарског програма 33. међународног филмског фестивала у Москви, који сутра почиње, најавила је продукцијска фирма "Интермедиа Нетворк".

Бјелогрлићев редитељски деби биће у конкуренцији са још 16 остварења за статуу "Светог Ђорђа", а то ће уједно бити и свјетска премијера филма, који је у домаћим биоскопима видјело више од пола милиона људи.

О најбољем филму одлучиваће жири у саставу: глумица Џералдина Чаплин, ћерка славног Чарлија Чаплин, и редитељи Амос Гитаи (Изреал), Николај Достал (Русија), Карољ Мак (Мађарска) и Хавијер Мартин Домингез (Шпанија).

Међународни филмски фестивал у Москви, основан 1935. године, један је од најстаријих фестивала у свијету и спада међу најзначајније фестивале, попут оних у Кану, Берлину и Венецији. Пуну афирмацију доживео је од када му последњих година председава познати руски редитељ и глумац Никита Михалков.Оставите одговор