Асус тужен због Трансформера

Компанија Хасбро тужила је Асус прошле недеље због коришћења њеног заштићеног имена. Спорно име је Трансформер Прајм, што је назив другог Асус таблета из Трансформер серије. Логика је јасна Трансформерс Оптимус Прајм – Трансформер Прајм, па произођач играчака сматра да ће Асус производи бити погрешно довођени у везу са Трансформерс франшизом. "Трансформерс је глобално препознатљив […]

субота, децембар 24, 2011 / 08:25

Компанија Хасбро тужила је Асус прошле недеље због коришћења њеног заштићеног имена.

Спорно име је Трансформер Прајм, што је назив другог Асус таблета из Трансформер серије.

Логика је јасна Трансформерс Оптимус Прајм – Трансформер Прајм, па произођач играчака сматра да ће Асус производи бити погрешно довођени у везу са Трансформерс франшизом.

"Трансформерс је глобално препознатљив бренд који има велику подршку фанова широм свијета. Акција коју смо преузели је у најбољем интересу наше компаније и дионичара", речено је у саопштењу.

Асус је тужен по основу повреде заштићеног имена и нелојалне конкуренције, а Хасбро тражи од суда да спријечи Асус да и даље користи назив Трансформер за своје садашње и будуће производе. Осим тога, траже и новчану накнаду за начињену штету.

Из ове компаније кажу да су контактирали Асус још када је први таблет, Трансформер, изашао, и тражили да се не користи тај назив, али је Асус то одбио.

Из Асуса за сада нема званичних коментара.Оставите одговор