Стиву Џобсу постхумно почасни Греми

Оснивач компаније "Епл" СтивЏобс добиће постхумно Греми награду за своје технолошке иновације у умјетности, пренијела је агенција АП. Џобс је један од десетак људи, музичких група или компанија који ће почасну награду добити 11. Фебруара, дан прије додјеле музичких награда Греми. Џобс је умро од рака у октобру. Организатори додјеле награда саопштили су да је […]

субота, децембар 24, 2011 / 08:39

Оснивач компаније "Епл" СтивЏобс добиће постхумно Греми награду за своје технолошке иновације у умјетности, пренијела је агенција АП.

Џобс је један од десетак људи, музичких група или компанија који ће почасну награду добити 11. Фебруара, дан прије додјеле музичких награда Греми. Џобс је умро од рака у октобру.

Организатори додјеле награда саопштили су да је Џобс награђен због "транфромрације начина на који конзумирамо музику, TВ, филмове и књиге". Организатори су га назвали "креативним визионаром" компаније Епл познате по најсавременијим мобиним уређајима ајфон и ајпод.

Други почасни добитници су и Дајана Рос, браћа Олман, Глен Кемпбел, Антонио Карлос Хобим, Џодрџ Џоунс, Мемфис хорнс и инжењер звука Руди ван Гелдер.Оставите одговор