Арселор Митал трпи највеће штете од штрајка жељезничара

Генерални менаџер рудника "Арселор Митал Приједор" Мурари Мукарџи изјавио је да ова компанија трпи највеће штете од штрајка радника "Жељезница Републике Српске". "За услуге жељезничког превоза ми годишње издвајамо око 30 милиона евра и све обавезе плаћамо уредно и на вријеме", нагласио је Мукарџи. Он је додао да су складишни капацитети овог предузећа ограничени и […]

понедељак, јун 13, 2011 / 12:06

Генерални менаџер рудника "Арселор Митал Приједор" Мурари Мукарџи изјавио је да ова компанија трпи највеће штете од штрајка радника "Жељезница Републике Српске".

"За услуге жељезничког превоза ми годишње издвајамо око 30 милиона евра и све обавезе плаћамо уредно и на вријеме", нагласио је Мукарџи.

Он је додао да су складишни капацитети овог предузећа ограничени и да би за још седам дана, настави ли се штрајк жељезничара, били попуњени.

"То значи да бисмо тада дошли у ситуацију да обуставимо производњу, што се од оснивања овог предузећа, 2004. године, није десило", навео је Мукарџи.

Директор рудника Младен Јелача рекао је да ће компанија у зависности од исхода данашњих преговора Владе РС и Штрајкачког одбора ЖРС, размотрити могућност покретања одштетног захтјева.

Радници ЖРС ступили су у штрајк 3. јуна, када су у минимуму процеса рада транспорт за приједорски рудник свели на трећину, а од 8. јуна су у генералном штрајку, од када је превоз жељезне руде потпуно обустављен.0 КОМЕНТАРА

  1. Дочекали су оно за шта су сами криви, сјекли су грану на којој сједе. Један су од већих играча који су поткрадали Жељезнице. Ако Митал каже да је платио нешто 30 милиона, то је сигурно коштало 60 милиона, подмите кључне актере и снизе трошкове.

Оставите одговор