Ана Тришић-Бабић: Гурање Дивјака у око Србима

САРАЈЕВО – Замјеник министра иностраних послова БиХ Ана Тришић-Бабић оцијенила је да политичари у Сарајеву отвореном подршком бившем генералу Армије БиХ Јовану Дивјаку, осумњиченом за ратни злочин, директно гурају прст у око српском народу и желе да направе неред у БиХ. "Отворено сврставање члана Предсједништва БиХ и министра иностраних послова БиХ на страну Дивјака, стављање […]

среда, март 9, 2011 / 08:36

САРАЈЕВО – Замјеник министра иностраних послова БиХ Ана Тришић-Бабић оцијенила је да политичари у Сарајеву отвореном подршком бившем генералу Армије БиХ Јовану Дивјаку, осумњиченом за ратни злочин, директно гурају прст у око српском народу и желе да направе неред у БиХ.

"Отворено сврставање члана Предсједништва БиХ и министра иностраних послова БиХ на страну Дивјака, стављање на располагање буџета кантоналне сарајевске владе осумњиченом за ратне злочине, ма ко то био, те ремећење правосудног система и начина рада правосудних институција довољно говори шта су све у стању и на који начин бошњачки политичари, тј. политичари из Сарајева. Они желе да направе неред у БиХ и ово је још једно директно гурање прста у око конститутивном српском народу, прије него што се утврди шта се десило у Добровољачкој улици", рекла је Ана Тришић-Бабић за Срну.

Она је додала да нема сазнања да се Дивјак налази у Амбасади БиХ у Бечу и да сумња да је то тачна информација, коју су пренијели поједини федерални медији.

"Без обзира на сва догађања ових дана, не вјерујем да би амбасадор Харис Хрле, заједно са министром иностраних послова, био заиста толико глуп да то направи, јер је свјестан чињенице да аустријско правосуђе и аустријске власти помно посматрају како ће се осумњичени за ратне злочине понашати док траје процедура евентуалне екстрадиције у Србију", рекла је Ана Тришић-Бабић.

Суда у Корнбургу одлучио је јуче да Дивјак буде пуштен из притвора у Аустрији уз плаћање кауције од 500.000 евра.

Поједини федерални медији јавили су да ће Дивјак бити смјештен у Амбасади БиХ у Аустрији, али је то демантовао амбасадор БиХ у овој земљи Харис Хрле.

Јован Дивјак ухапшен је у Бечу 3. марта, по налогу за хапшење који је објавила Србија, која га оптужује да је одговоран за напад на колону ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву 3. маја 1992. године када је убијено 42, рањено 73 и заробљено 215 припадника ЈНА.0 КОМЕНТАРА

  1. Neka divljaka, da ga ne bi BIH bi još bolovala,imala groznicu i napade epilepsije, tavorila sa malignim žarištima.
    sva sreća te divljak ode u beč, pa bih dobi konačnu dijagnozu:bolest neizlječiva, nema terapije koja joj može pomoći, čaršija neće da prizna da je bolesnik izdahnuo.Neće da potpiše umrlicu, mada zna da je bih pokojna, da samo geografski postoji.Oni koji je najviše žale oni joj i dođoše glave.Dođoše joj glave bošnjaci i njihobi srbi i njihovi hrvati.Da su valjali hrvati bi bili svoji, srbi također svoji.
    Ali neko kasno pali, zaostaje ,toliko koliko i jedan kalendar za drugim.

Оставите одговор