Ана боља од Јелене

Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у четвртфинале турнира у Индијан Велсу пошто је синоћ побиједила сународницу и браниоца титуле Јелену Јанковић са 2:0 у сетовима (6:4, 6:2). То је био 10. међусобни меч двије најбоље рангиране српске тенисерке и седма побједа Ивановићеве. Ивановићева, 21. на WТА листи је до побједе над шестом тенисерком свијета […]

среда, март 16, 2011 / 10:43

Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у четвртфинале турнира у Индијан Велсу пошто је синоћ побиједила сународницу и браниоца титуле Јелену Јанковић са 2:0 у сетовима (6:4, 6:2).

То је био 10. међусобни меч двије најбоље рангиране српске тенисерке и седма побједа Ивановићеве.

Ивановићева, 21. на WТА листи је до побједе над шестом тенисерком свијета и браниоцем титуле дошла за сат и 25 минута игре.

Ивановићевој је за освајање првог сета био потребан један брејк, који је направила у првом гему. Јанковићева је у том дијелу игре имала три брејк лопте, али није успјела да их искористи, па је њена противница за 45 минута повела у мечу искористивши другу сет лопту.

Ана Ивановић је на почетку другог сета направила брејк и после тога повела са 2:0. Јанковићева је узвратила, одузела сервис противници у четвртом гему изједначила на 2:2.

Када се чинило да ће други сет ући у занимљиву завршницу, Ивановићева је освојила четири гема узастопно и дошла до побједе којом је прекинула низ од два узастопна пораза у међусобним дуелима.

Ивановићева ће у четвртфиналу против побједнице меча другог носиоца Белгијанке Ким Клејстерс и Италијанке Марион Бартоли, која је 15. носилац.

Српска тенисерка и Клејстерс су до сада играле три пута и сва три пута побиједила је друга тенисерка свијета.

Бартоли, 17. тенисерка света и Ивановићева до сада су играле шест пута, а четири побједе остварила је српска тенисерка.Оставите одговор