Алекс Фергусон: Суарез је срамота за Ливерпул

Прослављени тренер енглеског фудбалског клуба "Манчестер Јунајтед" сер Алекс Фергусон рекао је да је уругвајски интернационалац Луис Суарез срамота за "Ливерпул". Суарез је данас прије почетка утакмице између два тима у Манчестеру одбио да се рукује са играчем домаће екипе Французом Патрисом Евром. "Суарез је срамота за фудбалски клуб `Ливерпул`. Њему више никад не би […]

субота, фебруар 11, 2012 / 22:06

Прослављени тренер енглеског фудбалског клуба "Манчестер Јунајтед" сер Алекс Фергусон рекао је да је уругвајски интернационалац Луис Суарез срамота за "Ливерпул".

Суарез је данас прије почетка утакмице између два тима у Манчестеру одбио да се рукује са играчем домаће екипе Французом Патрисом Евром.

"Суарез је срамота за фудбалски клуб `Ливерпул`. Њему више никад не би требало дозволити да игра за тај клуб. Својиим поступком могао је изазвати немире", рекао је Фергусон.

Ово је први пут да су се два клуба састала од када је Суарезу окончана суспензија због ранијег вријеђања Евре на расној основи.

Осим контроверзе око руковања, према појединим извјештајима, неки фудбалери су се сукобили у тунелу на путу ка свлачионици због Евриног прекомјерног прослављања побједе / 2:1/.

Фудбалска асоцијација Енглеске (ФА) казнила је нападача Ливерпула Луиса Суареза суспензијом од осам утакмица и новчаном казном од 40.000 фунти, пошто је утврђено да је на расној основи вријеђао Евру.

Репрезентативац Француске тврдио је да га је Уругвајац "вербално увриједио због боје коже" на утакмици коју су ови клубови играли у октобру прошле године. Суарез је негирао оптужбе.Оставите одговор