Абу Хамза ухапшен у Зеници

САРАЈЕВО – Један од најпознатијих терориста Карај Камел бин Али, познатији као Абу Хамза, ухапшен је ноћас у Зеници. Акцију хапшења провеле су удружене безбједносне снаге БиХ, а детаљи хапшења биће саопштени на конференцији за новинаре заказаној за данас у 11:00 часова у Зеници на којој ће говорити представници Агенције за заштиту закона у БиХ […]

субота, август 8, 2009 / 21:33

САРАЈЕВО – Један од најпознатијих терориста Карај Камел бин Али, познатији као Абу Хамза, ухапшен је ноћас у Зеници.

Акцију хапшења провеле су удружене безбједносне снаге БиХ, а детаљи хапшења биће саопштени на конференцији за новинаре заказаној за данас у 11:00 часова у Зеници на којој ће говорити представници Агенције за заштиту закона у БиХ и МУП Федерације БиХ.

Бин Али је послије хапшења и обраде у МУП Зеничко-добојског кантона враћен у Казнено-поправни завод у Зеници, одакле је побјегао 27. јула, јер се није вратио са одобреног годишњег одмора.

Бин Али је у Зеници издржавао казну од три године и десет мјесеци затвора због разбојништва, насиља у породици и пријетњи тужиоцу, који га је претходно, осудио на седам година затвора због убиства једног муџехеднина.

Током протеклог рата у БиХ борио се у одреду "Ел муџахедин" у саставу тадашње Армије БиХ.

Министарство безбједности БиХ након његовог бијега из Зеничког затвора прогласило је ово лице опасним за националну безбједност због веза са терористичким организацијама, а Интерпол је тек јуче објавио црвену потјерницу за Бин Алијем.Оставите одговор