Ниједан рекорд више није недостижан: Ђоковићев грен-слем број 11

Најбољи тенисер данашњице Новак Ђоковић побиједио је Ендија Марија у финалу и освојио шесту титулу на Аустралијан опену! Ђоковић је у финалу савладао Британца максималним резултатом, по сетовима 6:1, 7:5, 7:6 (7-3), за нешто мање од три сата игре. Новак је тако стигао до 11. трофеја на највећим турнирима и тако изједначио рекорд Роја Емерсона […]

недеља, јануар 31, 2016 / 12:43

Најбољи тенисер данашњице Новак Ђоковић побиједио је Ендија Марија у финалу и освојио шесту титулу на Аустралијан опену!

Ђоковић је у финалу савладао Британца максималним резултатом, по сетовима 6:1, 7:5, 7:6 (7-3), за нешто мање од три сата игре.

Новак је тако стигао до 11. трофеја на највећим турнирима и тако изједначио рекорд Роја Емерсона који је до сада био једини човјек у историји ’бијелог спорта’ који је шест пута дизао пехар Ози опена.

Испред њега су сада само споменути Емерсон са 12, Рафаел Надал и Пит Сампрас са по 14, као и Роџер Федерер са 17 освојених Грен слемова.

Такође, српски играч изједначио се са Андреом Агасијем на другом мјесту вјечне листе са 46 трофеја на тврдим подлогама – испред је само Федерер који има 60.

Ово је био 31. међусобни дуел двојице тенисера, Новак сада води 22-9 у побједама и продужио је серију на 11 тријумфа у посљедњих 12 сусрета. Енди је уписао и један негативни рекорд – постао је први тенисер са пет пораза у финалима једног Грен слема.



Оставите одговор