Сњежна олуја притишће исток САД

Дебео сњежни покривач прекрио је данас област око Вашингтона након што је рекордно јака мећава захватила источну обалу САД, изазивајући застоје у путном, жељезничком и ваздушном саобраћају од Сјеверне Каролине до Њујорка. Према очекивањима, олуја ће најжешће захватити области око Вашингтона и Балтимора. Очекује се да ће пасти од 90 до 180 центиметара снијега уз […]

субота, јануар 23, 2016 / 10:28

Дебео сњежни покривач прекрио је данас област око Вашингтона након што је рекордно јака мећава захватила источну обалу САД, изазивајући застоје у путном, жељезничком и ваздушном саобраћају од Сјеверне Каролине до Њујорка.

Према очекивањима, олуја ће најжешће захватити области око Вашингтона и Балтимора. Очекује се да ће пасти од 90 до 180 центиметара снијега уз јак вјетар брзине од 48 до 80 километара на стар.

Снијег пада на југоистоку Пенсилваније, укључујући и Филаделфију. Метеоролози предвиђају да ће се снијег током дана кретати сјеверно ка граду Њујорку.

Американци су послије најављене рекордне олује "опустошили" продавнице складиштећи воду, храну и вино.

Метеоролошка служба истиче да је више од 85 милиона људи у најмање 20 савезних држава захваћено упозорењем за предстојеће невријеме.

Олуја је јуче формирана дуж обале Мексичког залива и снијег је почео да пада у Арканзасу, Тенесију и Кентакију. На источној обали САД, топао, влажан ваздух са Атлантског океана сударио се са хладном струјом након чега је формиран масивни зимски систем.

Гувернери неколико савезних држава, укључујући Њу Џерси, Пенсилванију, Мериленд, Вирџинију, Сјеверну Каролину и Џорџију те град Вашингтон прогласили су ванредну ситуацију.

Најмање двије особе погинуле су у инцидентима у Сјеверној Каролини, гдје су путеви прекривени ледом.

Широм САД отказано је више од 7.000 летова.



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор