Индија: Температура премашила 48 степени, умрло око 230 људи

Око 230 људи умрло је од пловине априла због топлотног таласа који је погодио двије државе на југоистоку Индије, пошто је температура премашила 48 степени Целзијуса, саопштиле су данас локалне власти. Више од 100 људи је умрло у Андра Пардешу прошле недеље, изјавио је новинарима предсједник владе те државе Ћандрабабу Наиду. Према ријечима високог државног […]

субота, мај 23, 2015 / 19:48

Око 230 људи умрло је од пловине априла због топлотног таласа који је погодио двије државе на југоистоку Индије, пошто је температура премашила 48 степени Целзијуса, саопштиле су данас локалне власти.

Више од 100 људи је умрло у Андра Пардешу прошле недеље, изјавио је новинарима предсједник владе те државе Ћандрабабу Наиду.

Према ријечима високог државног службеника Бамбал Рам Мена, у сусједној држави Телангана од 15. априла умрло је око 130 људи, дневна температура у Теланганиној области Камам премашила је данас 48 степени Целзијуса, а 16 људи је умрло у округу у протекла три дана, преноси АП.

Здравствени радници поручили су становништву да не излазе из кућа у подне како би избјегли топлотни удар због високе температуре и жестоких вјетрова, као и да пију много воде.

Путеви и продавнице у Телангани и Андра Прадешу су пусти, јер је већина грађана остала у кућама.

Метеоролози предвијђу да ће се високе температуре задржати најмање још седам дана.

Они процјењују да ће се ситуација побољшати са приближавањем монсунских киша, које обично стижу на југоисточну обалу у првој недељи јуна.



Оставите одговор