Мазе најстарија шампионка свијета!

Словеначка скијашица Тина Мазе освојила је златну медаљу у спусту на Свјетском првенству у Бивер Крику, у САД. Мазе је тако са 31 годином постала најстарија шампионка свијета у индивидуалној трци, а то јој је укупно друга медаља на овом СП, пошто је у супервелеслалому узела сребрну медаљу иза Ане Фенингер. Сада јој је управо […]

субота, фебруар 7, 2015 / 00:37

Словеначка скијашица Тина Мазе освојила је златну медаљу у спусту на Свјетском првенству у Бивер Крику, у САД.

Мазе је тако са 31 годином постала најстарија шампионка свијета у индивидуалној трци, а то јој је укупно друга медаља на овом СП, пошто је у супервелеслалому узела сребрну медаљу иза Ане Фенингер.

Сада јој је управо Фенингерова гледала у леђа са двије стотинке заостатка, а бронзана медаља припала је Лари Гут из Швајцарске са 34 стотинке заостатка у односу на првакињу.

“Ово је лудо добро. Напокон сам разумјела ову стазу, како би требало да скијам и успјела сам да одвезем савршену трку“, била је одушевљена Мазе, која има прилику да постане прва скијашица са пет медаља на једном првенству свијета.

Словеначка скијашица има 31 годину и 280 дана, а претходна најстарија шампионка била је Ресли Штрајф, која је још давне 1932. године побиједила у комбинацији и слалому.

За Мазе је то треће злато у каријери, а укупно осма медаља на свјетским првенствима. Славила је и у велеслалому 2011. и супервелеслалому 2013. године.

Највеће изненађење јесте лош пласман Линдзи Вон, која је завршила на петој позицији са 1,05 секунди заостатка.

Американка је због повреде пропустила прошло СП, а у спусту је узела злато 2009. и сребра 2007. и 2011 године. Међутим, овога пута није била на висини задатка и морала је да се задовољи петим мјестом.

На стази у Бивер Крику у суботу је на програму спуст мушкараца.



Оставите одговор