Од наредног мјесеца симболи Српске на службеним легитимација

Службене легитимације правосудних институција Републике Српске, на којима су грб и застава БиХ, од наредног мјесеца требало би да носе обиљежја Српске. Помоћник министра правде Српске Слободан Зец изјавио је Срни да је Приједлог правилника о промјени службених легитимација правосудних институција Српске на којем се налазе обиљежја БиХ ушао у процедуру и да би до […]

понедељак, април 28, 2014 / 13:02

Службене легитимације правосудних институција Републике Српске, на којима су грб и застава БиХ, од наредног мјесеца требало би да носе обиљежја Српске.

Помоћник министра правде Српске Слободан Зец изјавио је Срни да је Приједлог правилника о промјени службених легитимација правосудних институција Српске на којем се налазе обиљежја БиХ ушао у процедуру и да би до измјена требало да дође у наредном мјесецу.

“Досадашње легитимације судија и тужилаца у Републици Српској, на којима су грб и застава БиХ, прописао је Високи судски и тужилачки савјет БиХ. Послије доношења Закона о судовима 2012. године, Министарство правде Српске ушло је у процедуру доношења новог правилника којим ће бити прописан изглед службене легитимације са обиљежјима Републике Српске”, појаснио је Зец.

Декан Правног факултета у Бањалуци Витомир Поповић рекао је Срни да на легитимацијама службеника правосудних институција у Српској морају бити симболи Српске.

“Министарство правде Републике Српске треба да пропише изглед исказница јер судије у Српској, од основних до Врховног суда, носе службене легитимације са обиљежјима БиХ. На то сам упозорио још прије двије године”, навео је Поповић.



Оставите одговор